Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nemiro vizītē Maskavā ticies ar Krievijas enerģētikas ministru

Pagājušajā nedēļā, 22. novembrī, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) darba vizītes Maskavā laikā tikās ar Krievijas Federācijas enerģētikas ministru Aleksandru Novaku, lai pārrunātu aktuālos jautājumus elektroenerģijas un dabasgāzes nozarēs. Ministri pārrunāja gan līdzšinējo abu valstu sadarbību, gan arī iespējas paplašināt divpusējās attiecības, portālu Diena.lv informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Nemiro informēja Krievijas enerģētikas ministru par Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācijas ar centrālās Eiropas elektrotīkliem norises progresu, kuras rezultātā Baltijas valstis tiks atslēgtas no tā saucamā BRELL loka. Abi ministri bija vienisprātis, ka šajā procesā ir svarīgi nodrošināt visu iesaistīto pušu elektroenerģijas sistēmu drošību, līdz ar to būtiska ir konstruktīva sadarbība un informācijas aprite tehniskā līmenī. Savukārt Novaks informēja par Krievijas interesi arī turpmāk pārdot elektroenerģiju Baltijas valstīm.

Tikšanās noslēgumā abi ministri vienojās, ka ir svarīga Latvijas Ekonomikas ministrijas un Krievijas Enerģētikas ministrijas lietišķa divpusējā sadarbība, lai nodrošinātu savstarpēju informācijas apriti un konstruktīvu abpusēji interesējošu jautājumu savlaicīgu pārrunāšanu.

EM norāda, ka pēdējā Latvijas un Krievijas par enerģētikas nozari atbildīgo ministru tikšanās notika vairāk nekā piecus gadus atpakaļ.

Top komentāri

>:-)
&
Kāpēc mums jāmaksā OIK, par šo, "atjaunojamo"" gāzi ???
eksis
e
viss kārtībā, galvenais ieviest CO2 nodevu importētajai elektrībai
Nejēga
N
Piecus gadus ATPAKAĻ, nu īsti latviski, jeb pjaķ ļet nazad!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas