Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

papildināta - Eksministri nezina, kā līdz BKUS nonāca Lisenko

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) nav mainījis savas domas, ka jāskata jautājums par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes atstādināšanu, jo tā zaudējusi uzticību, un vēl gaida ministres Baibas Rozentāles oficiālu skaidrojumu, šodien raksta avīze Diena. Laikraksts vēsta, ka slimnīcas korupcijas skandālam oranžu nokrāsu dod tas, ka Veselības ministrijas (VM) vadošās amatpersonas neskaidri izsakās par to, kā viens no kriminālprocesā aizturētajiem BKUS saimniecības direktors Tautas partijas (TP) biedrs un ziedotājs Aivars Lisenko nonācis līdz vakancei BKUS valdē.

A.Lisenko iepriekš nekad nebija strādājis veselības aprūpes sistēmā, taču 2008.gada aprīlī viņu izvēlējās par BKUS valdes locekli, izpētījis laikraksts. Zināms vien, ka viņu izraudzījās VM valsts sekretārs Armands Ploriņš, kurš BKUS pārstāv valsts kapitāldaļu turētāju un agrāk strādājis Pārtikas un veterinārajā dienestā, ko vadīja kādreizējais veselības ministrs Vinets Veldre (TP). Konkurss uz valdes locekļa amatu nav rīkots. Dienai A.Ploriņš par A.Lisenko atrunājās: “Bijām izpētījuši, ka viņš ir labs speciālists.” Raidījumā Kas notiek Latvijā? skaidroja - pusgadu uz viņa galda esot stāvējis A.Lisenko CV, un viņš ar to iepazinies. Kādēļ A.Lisenko sūtījis savu CV uz VM, A.Ploriņš nezinot.

Brīdī, kad BKUS valdē nonāca A.Lisenko, veselības ministra amatā bija Ivars Eglītis (TP), kurš 2007.gada beigās nomainīja V.Veldri. A.Eglītis Dienai apgalvo - A.Lisenko nepazīst un neesot zinājis, ka šis cilvēks iecelts BKUS valdē. Tas neesot jāsaskaņo ar ministru. I.Eglītis varot atbildēt tikai par sevi: “Visi mani lēmumi bija balstīti profesionālos apsvērumos, neviens neatradīs lēmumu, kurš būtu oranžās krāsās krāsots.”

V.Veldre veselības ministra amatu pameta 2007.gada decembra beigās, demisionējot Aigara Kalvīša (TP) valdībai. Uz Dienas jautājumu, kā A.Lisenko CV varēja nonākt uz A.Ploriņa galda, [kas, pēc valsts sekretāra teiktā, sakrīt ar V.Veldres laiku ministra amatā], vispirms V.Veldre atbildēja ar pretjautājumu - vai tad viņš laikā, kad iecēla A.Lisenko, bijis ministra amatā. Viņam neesot nekādas saistības ar šī cilvēka virzīšanu. "Var jau virzīt visādas sazvērestības teorijas," teica eksministrs.

(pievienota pēdējā rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas