Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināta - Latviju sasniedzis vulkānisko pelnu mākonis, atcelti reisi uz Vāciju

Latviju trešdienas rītā sasniedzis Īslandes vulkāna pelnu mākonis. Lidostā Rīga pavēstīja, ka ir atcelti pagaidām divi reisi uz Vāciju, taču iespējamas izmaiņas arī turpmāko lidojumu sarakstā."Esam saņēmuši Civilās Aviācijas aģentūras brīdinājumu, ka šorīt Latviju ssniedzis vidējas koncentrācijas pelnu mākonis un šādos gdījumos, kad šī pelnu mākoņa koncentrācija ir zema vai vidēja, lēmumu lidot vai nelidot pieņem aviokompānijas," trešdienas rītā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja lidostas Rīga pārstāve Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Viņa norādīja, ka ir grūti prognozēt, kā attīstīsies situācija, taču pagaidām līdz trešdienas pēcpusdienai ir slēgta Ziemeļvācijas gaisa telpa, tādēļ šorīt _airBltic_ atcēla reisus uz Hamburgu un Berlīni. Tāpat tika atcelti reisi uz Rīgu no Hamburgas."Mēs prognozes saņemam ir pēc trim stundām, tādēļ aicinu pasažierus cītīgi sekot jaunākajai informācijai lidostā Rīga vai pie aviokompānijām."Šobrīd lidostā Rīga darbs norit normālā režīmā. Pagaidām nav ziņu, vai vēl kāda aviokompānija atcels lidojumus.

Trešdienas rītā Vācijas gaisa satiksmes kontroles dienests paziņoja, ka līdz pēcpusdienai tiek slēgta satiksme Brēmenes un Hamburgas lidostās, kurās dienas laikā notiek 120 un 480 reisi. Vēlāk tika atcelti reisi arī Berlīnes lidostā. Prognozēts, ka trešdien nenotiks vismaz 150 reisu. Daļēji gaisa satiksme būs ierobežota arī Norvēģijā un Dānijā.

Jau ziņots, ka otrdien tika atcelti kopumā 500 lidojumi no lidostām Lielbritānijas ziemeļos un Īrijā. Otrdien no Rīgas nenotika lidojumi uz Glāzgovu un Gēteborgu.

(papildināts ar informāciju par atceltajiem reisiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas