Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Šlesers: Viesnīcās slepus noklausās ārvalstu amatpersonas

Latvijai draud starptautisks skandāls, jo vairāku gadu garumā Latvijas viesnīcās tiek noklausītas ārvalstu amatpersonu sarunas, ceturtdienas rītā intervijā LNT raidījumam _900 sekundes _paziņoja Ainārs Šlesers (LPP/LC). Viņa rīcībā esošās ziņas liecina, ka viena no viesnīcām, kurās notiek noklausīšanās, ir Rīdzene.

Noklausīšanos veicot KNAB un SAB, paziņoja politiķis.Pēc A.Šlesera rīcībā esošajām ziņām, ar kurām viņš plašāk sola iepazīstināt ceturtdien, pēdējo gadu laikā _Rīdzenes _viesnīcā noklausīšanās regulāri notiek gan prezidenta numurā, gan pārējos augstākās klases numuros, kuros apmetušies citu valstu prezidenti, valdības vadītāji un citas augstākā ranga amatpersonas, kā arī konferenču zālēs.

Politiķis stāstīja, ka viņa rīcībā esot konkrēti pierādījumi, taču plašāk par tiem stāstīt nevēlējās. Pēc viņa teiktā, viesnīcas vadība par noklausīšanos nav zinājusi.

LPP/LC līderim par iespējamu noklausīšanos bijušas aizdomas jau pirms pāris gadiem. A.Šlesers vērsies pie toreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša, taču informācija neesot apstiprinājusies. Taču tagad A.Šlesera rīcībā ir informācija, ka noklausīšanās tomēr ir notikusi vairākus gadus.

A.Šlesers uzskata, ka Latvijai draud starptautisks skandāls. Jau ceturtdien politiķis sazināsies ar Valsts prezidenta kanceleju, lai sniegtu viņa rīcībā esošo informāciju Valsts prezidentam Valdim Zatleram. Viņš cer, ka prezidents jau ceturtdien sasauks Nacionālās Drošības padomes ārkārtas sēdi, lai nekavējoties lemtu par tālāku rīcību.

Jautāts, vai šajā lietā būtu cilvēki, kas varētu liecināt par notikušo, A.Šlesers teica: "Ir cilvēki, kuri saņemot zināmas politiskās garantijas, iespējams, būtu gatavi publiski runāt."

Politiķis arī uzsvēra, ka viesnīcas būtu jāpārbauda ārvalstu specdienestiem, jo Latvijas drošības iestādes pašas varētu būt iejauktas viesnīcu numuru noklausīšanā. "Izskatās, ka viņi ir aizspēlējušies. Mūsu dienestiem ir radusies visatļautības sajūta. Esam nonākuši situācijā, ka nevis politiķi vada valsti, bet specdienesti", viņš pauda.

"Principā ir sākusies Radisongeita," paziņoja politiķis.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas