Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šlesers: Lai parādītu, ka Valsts prezidents nav JV pārstāvis, viņam jānominē premjera kandidāts no kādas citas partijas

Lai parādītu, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nav partiju apvienības Jaunā vienotība (JV) pārstāvis, viņam jānominē premjera kandidāts no kādas citas partijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma apgalvoja partijas Latvija pirmajā vietā (LPV) līderis Ainārs Šlesers.

Opozīcijas partijas vadītājs, tiekoties ar Rinkēviču, vēlas uzklausīt prezidenta redzējumu par situāciju valstī un to, ko viņš vēlas sasniegt valstī kā prezidents. Šlesers uzsvēra, ka līdz šim Rinkēvičs bijis JV pārstāvis, bet pēc ievēlēšanas mēģina demonstrēt, ka būs tautas prezidents.

Viņaprāt, ir jāsaprot, vai Rinkēvičs tiešām Ministru prezidenta amatam nominēs JV izvirzīto kandidāti Eviku Siliņu. "Ja Rinkēvičs grib parādīt, ka viņš nav "Vienotības" pārstāvis, viņam jānominē kādas citas partijas pārstāvis," sacīja politiķis, norādot, ka, ja tā nenotiks, varēšot redzēt, ka visa vara valstī nonākusi vienas partijas rokās un "26 balsis Saeimā kontrolē 100% Latvijas, kas nav pieļaujams".

Šlesera ieskatā Latvijā nepieciešama profesionāļu valdība, kurai jārīkojas ātri un zibenīgi, citādi neizdosies izlabot kļūdas, kuras pielaidusi līdzšinējā valdība ar JV priekšgalā. Opozicionārs pārliecināts, ka, ja premjera amatam tiks nominēta Siliņa, viņa tikai turpinās līdzšinējā premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) darbu, un tas, viņaprāt, būšot ļoti slikti Latvijai.

Šlesers atgādināja, ka viņš joprojām ir LPV premjera amata kandidāts, un, ja Rinkēvičs gribētu ko pamainīt valstī, tad premjera amats kādai no opozīcijas partijām. "Ja Rinkēvičs aicinātu mani veidot valdību, mēs būsim gatavi to darīt," solīja deputāts, brīdinot, ka, ja tomēr atkal tiks izveidota ""Vienotības" valdība", 1.novembrī tiks sākta parakstu vākšana par Saeimas atlaišanu.

Kā ziņots, turpinoties darbam pie jaunas valdības izveides, Rinkēvičs šodien turpinās tikties ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Rīgas pilī plkst.10 Rinkēvičam paredzēta tikšanās ar Nacionālās apvienības (NA) Saeimas pārstāvjiem, plkst.11 - ar partiju "Progresīvie", plkst.13 - ar partiju "Stabilitātei!", bet plkst.14 - ar partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) pārstāvjiem parlamentā.

Pirmdien Valsts prezidents tikās ar partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partiju apvienības "Apvienotais saraksts" (AS) Saeimas pārstāvjiem.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas. NA jau paziņojusi, ka nestrādās vienā valdībā ar "Progresīvajiem"

Partijai "Stabilitātei" ir desmit mandāti un LPV - astoņas vietas parlamentā. Tāpat Saeimā ir divi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas