Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Zatlers: Tas ir sliktākais signāls, ka mūsu politiskajā kultūrā nekas nav mainījies

"Šeit nevar vainot oligarhus, ne interešu grupas. Šeit nevar vainot balsu piedāvājumu vai darījumu. Tas ir noticis pašā tiesiskās koalīcijas iekšienē. Tas ir sliktākais signāls, ka mūsu politiskajā kultūrā nekas nav mainījies," teica eksprezidents.
"Balsojums ir tāds, kāds viņš ir. Demokrātisks. Protams, tas nav labs signāls reformu fiziskai koalīcijai," tā intervijā Latvijas Televīzijai teica Valdis Zatlers (Zatlera Reformu partija) pēc balsojuma, kurā viņš netika ievēlēts Saeimas priekšsēdētāja amatā.

"Manuprāt, tas bija zināms tests, cik stabila šī koalīcija varētu būt," sacīja V.Zatlers. "Mana piedalīšanās šajās vēlēšanās bija ļoti liela izšķiršanās un tas, ko es vēlējos, tiešām bija pārbaudīt, cik stabila ir koalīcija un cik stabils ir reāls atbalsts šai koalīcijai. Rezultāts ir tāds, kāds tas ir."

Jautāts, vai ZRP atbalstīs kādu citu kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatā, V.Zatlers teica: "Tas ir atkarīgs no tā, kāda šī kandidatūra būs. Te kārtējo reizi ir atkal jautājums par slēgtajiem vai atvērtajiem balsojumiem."

"Nebūsim naivi - mēs nevaram aiziet no interešu grupu ietekmes caur vienu balsojumu, caur vienām vēlēšanām, caur dažu cilvēku aktīvu rīcību. Tas notiks lēnām, soli pa solim, kamēr mēs nonākism pie demokrātijas, kura mums pašiem dos gandarījumu un kur mēs uzticēsimies varai. Jautājums ir par uzticību varai," teica V.Zatlers. 




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas