Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (21:33) - Aptauja: Aprīlī būtiski samazinājies SC reitings

Aprīlī populārākais politiskais spēks joprojām bija apvienība Saskaņas centrs (SC), tomēr tās reitings salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi sarucis par 4,6 procentpunktiem, liecina Latvijas faktu aptauja.

Latvijas faktu vadītājs sociologs Aigars Freimanis Latvijas Televīzijas Panorāmā sacīja, ka SC elektorāts nav sapratis dažu SC līderu neskaidro interpretāciju par Krievijas un Ukrainas attiecībām. 

Freimanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka 16,8% respondentu aprīlī būtu gatavi balsot par SC, tad seko Vienotība ar 16,1% atbalstu, bet trešais populārākais politiskais spēks aprīlī ir Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuru būtu gatavi atbalstīt 8,6% vēlētāju.

Vienotības popularitāte aprīlī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 2,5 procentpunktiem, bet atbalsts ZZS samazinājās par 1,1 procentpunktu.

Par nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK Saeimas vēlēšanās aprīlī būtu gatavi balsot 6,3% vēlētāju, bet martā šo partiju atbalstīja 6,6% vēlētāju.

Pārējās partijas aprīlī nepārsniegtu 5% barjeru, kas jāpārvar iekļūšanai Saeimā. No parlamentā ievēlētajiem spēkiem viszemākais atbalsts saglabājas Reformu partijai, kurai reitings ir 1,2%, kas ir tikpat, cik martā.

Par partiju, kuras sarakstā būs bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, balsotu 2,8% aptaujāto, partiju Latvijas attīstībai atbalstītu 1,7% respondentu, bet Aināra Šlesera pārstāvēto partiju Vienoti Latvijai - 1,4% vēlētāju.

Vēl 29,9% aptaujāto atbildēja, ka nezina, par ko balsotu, bet 12,5% respondentu atzina, ka vēlēšanās nepiedalītos. Martā 12,8% pilsoņu atbildēja, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 28% nebija izlēmuši, par ko balsotu.

Pievienota 2.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas