Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Pārbaudām kandidātus: Ieva Stefensena (VL-TB/LNNK)

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķa standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls «piemēra» Saeimas deputāta kandidātei Ievai Stefensenai (VL-TB/LNNK).

: Noskaties video!

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāte? | Kad cilvēki kļūst par vecākiem, viņiem arvien svarīgāka ir vide, kurā viņu bērni dzīvo, svarīgāki jautājumi, kādu mēs šo valsti atstāsim bērniem. Kopš es kļuvu par māti, man šie jautājumi aktualizējās. Saeimas deputāta krēsls drīzāk ir instruments, kas pie labvēlīgas apstākļu sakritības palīdzēs mums veidot valsti tādu, kādu mēs to vēlamies.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāte. | Ikvienam bērnam Latvijā ir jābūt ģimenē, pat ja viņš ir palicis bez īsto vecāku gādības. Šobrīd ir gan bērnunami, gan patversmes, un tad kā alternatīva aprūpes forma ir audžuģimenes. Es vēlos šo apgriezt par 180 grādiem, lai būtu stiprs audžuģimeņu tīkls. Otrs mērķis saistīts ar ārvalstīs dzīvojošu latviešu bērniem. Ja viņu vecāki izlemj atgriezties Latvijā, mums jābūt gataviem piedāvāt vasaras pārejas kursus vai pārejas klasi, lai bērni spētu iekļauties Latvijas izglītības sistēmā.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātei? | Šobrīd esmu uzņēmēja, man ir lauksaimniecības produkciju ražojošs uzņēmums, esmu strādājusi Naturalizācijas pārvaldē, Rīgas domes Tūrisma informācijas centrā un arī starptautiskā uzņēmumā. Darba pieredze noteikti ir daudzpusīga, bet augstāk es gribētu vērtēt dzīves pieredzi ārvalstīs, kur esmu studējusi un strādājusi.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Mūsdienās plaši lieto internetu, tas varētu būt viens veids. Arī tiešais kontakts ar iedzīvotājiem ir ļoti būtisks.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Inga Puriņa, Ziemeļu ministru padomes biroja Latvijā informācijas padomniece (viņa Dienai apstiprināja savu rekomendāciju). Ieva Ābiķe, ABSI maiņas darījumu foruma izveidotāja. Teodors Karlsons, Pirts muzeja pamatlicējs un veidotājs.

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Tās vērtēju kā ļoti labas.

7. Skaidrība par pagātni
Esat valdes locekle trijos uzņēmumos. Vai varat apliecināt, ka neesat darbiniekiem maksājusi aplokšņu algas? | Jā, varu. Mūsu uzņēmumos nelegālās naudas nefigurē. Vienīgi par atsevišķiem darbiem kādreiz ir nācies maksāt no savas privātās kabatas.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījusi, ka esat Latvijas patriote? | Patriotisms, no vienas puses, ir cilvēka iekšējā izjūta, kā cilvēks izjūt savu saikni ar valsti. Es mīlu Latviju, es lepojos ar šo zemi, jūtu līdzi un ceru, ka mūsu tauta būs laimīgāka. No otras puses, ir tas, kā patriotisms izpaužas uz āru. Valsts svētkos mēs ar meitu rotājamies ar karoga lentītēm, dodamies pie Brīvības pieminekļa nolikt ziedus. Svarīgāk man šķiet, kā mēs ikdienā izturamies, nevis svētkos, ka mēs stāstām labu par Latviju un maksājam nodokļus.

9. Zināt Satversmi
Vai Satversme nosaka Saeimas prezidija sastāvu (piem., cik Saeimas priekšsēdētājam ir biedru)? | Nosaka. Saeimas prezidijā ir priekšsēdētājs, divi biedri un sekretāri (atbilde ir pareiza).

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Raivja Dzintara vārdiem sakot, tas nozīmē izvēlēties kopīgo, stādot augstāk par individuālo. Deputātam tas nozīmē iet pie cilvēkiem, uzklausīt viņu sāpi un aktuālos jautājumus virzīt tālāk.

Testētie deputāta kandidāti (kopā 19) tika izlozēti 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas