Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Pārbaudām kandidātus: Mārtiņš Kozlovskis (Pēdējā partija)

Ekspertu, politiķu un lasītāju kopīgi izstrādāto politiķa standartu Dienas diskusiju vadītājs Atis Rozentāls «piemēra» Saeimas deputāta kandidātam Mārtiņam Kozlovskim (Pēdējā partija).

1. Motivācija
Kāpēc jūs gribat būt Saeimas deputāts? | Sākumā es nemaz negribēju būt deputāts, bet ir tā, ka riebjas, nepatīk tas, kas notiek, un bieži vien saka - kritizēt jau visi var. Tad nu es izdomāju, ka nekritizēšu un došos arī cīņā ar ļaunumu.

2. Mērķi
Nosauciet divus konkrētus mērķus, kurus vēlaties sasniegt, esot deputāts. | Es gribētu panākt, lai nebūtu iespējams spekulēt ar šovinistiskām nacionāla rakstura idejām gan no tā saucamajām latviešu, gan tā saucamajām krievu partijām. Otrais būtu - gribētos, lai vispār tiktu liegta iespēja partijām saņemt ziedojumus. Ja partija saņem 15 000 latu vai jebkādu summu, vai viņi to saņem no tiem cilvēkiem, kas patiesi no sirds tic šai idejai.

3. Kompetence
Kuras jūsu kompetences ļauj būt Saeimas deputātam? | Jēdziens «kompetence» ir diezgan degradējies, jo mums valdībā ir ļoti daudz kompetentu jau vairākus gadus un šāda ir kompetentas valdības darbība.
Vispār nevajag kompetenci, lai strādātu Saeimā? | Ir vajadzīga skaidra saprašana. Manas kompetences - spēja runāt ar cilvēkiem, viņus uzklausīt un nest viņu domu tālāk, ja es tai piekrītu.

4. Pieejamība
Kādā veidā jūs atskaitīsities par Saeimā padarīto? | Runājot ar cilvēkiem, tad [ir] sociālie tīkli. Es nodarbojos ar improvizācijas teātri. Vairāk vai mazāk tas sanāk kā sabiedrības spogulis, un tādā veidā arī, diezgan abstraktā, sanāk šī atskaitīšanās.

5. Rekomendācijas
Kuri trīs cilvēki, kas nav jūsu partijas biedri un radinieki, jūs varētu rekomendēt darbam Saeimā? | Nesaukšu megaslavenus cilvēkus, jo svarīgs ir jebkurš cilvēks. Tie ir Elīna Dumpe (viņa Dienai apstiprināja savu rekomendāciju), Valērija Vorobjova, Jānis Užulis. Elīna ir dziedātāja, Jānis ir mūzikas pārstāvis, Valērija ir saistīta ar mūzikas menedžmentu.

6. Valoda
Kā vērtējat savas latviešu valodas zināšanas? | Lotvīšu volūda ir volūda, kurā es runoju, kad atbraucu uz Reigu. Latviski es runāju brīvi, bet mēs gribam panākt, lai latgaliešu valodai tiktu piešķirts reģionālās valodas statuss.

7. Skaidrība par pagātni
Jūs strādājat par bārmeni. Cik vidēji mēnesī saņemat dzeramnaudā? | Mēnesī es nevaru pateikt, jo grafiki ir dažādi. Darbdienās dzeramnauda svārstās no neviena santīma līdz diviem trim latiem. Nedēļas nogalēs, piektdien un sestdien, līdz 15 latiem, ir bijis arī vairāk.

8. Patriotisms
Kā esat pierādījis, ka esat Latvijas patriots? | Dzīvē gadās situācijas, ka jāpierāda, ka esi patriots. Tādās situācijās vajag nospļauties un pateikt - man nekas nav jāpierāda, es esmu patriots, un viss. Patriotisms nenozīmē nacionālismu, jo patrioti var būt neatkarīgi no nacionalitātes.

9. Zināt Satversmi
Kā atļauja ir vajadzīga, lai sniegtu ziņas par slēgtajām Saeimas sēdēm? | Nepieciešams Saeimas vairākuma akcepts, un, ja tas ir komisijā, tad komisijas prezidija akcepts. (Pareizā atbilde - par Saeimas un komisiju slēgtajām sēdēm var sniegt ziņas tikai ar Saeimas vai komisijas prezidija atļauju).

10. Sabiedrība pirmajā vietā
Ko saprotat ar jēdzienu «strādāt sabiedrības labā»? | Tagad es to daru, jo Pēdējā partija tika nodibināta, lai strādātu sabiedrības labā. Mēs esam pret partijām, bet, lai cīnītos pret tām, mums vajadzēja pašiem uztaisīt partiju.

Politiķa standartam testētie deputāta kandidāti (kopā 19) tika izlozēti 19. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas