Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Partijas neriskē piedāvāt sadarbību gejiem un lesbietēm

Priekšvēlēšanu gaisotnē politiskās partijas un to apvienības slēdz sadarbības memorandus ar daudzām nevalstiskajām organizācijām, taču ne ar visām. Ir organizācijas, kas pārstāv atsevišķas sabiedrības grupas, bet tās politiķi nav uzrunājuši. Pensionāri, mediķi vai preses izdevēji partijām ir pievilcīgi, taču seksuālo minoritāšu pārstāvji – nē.

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība Mozaīka nav saņēmusi nevienas partijas aicinājumu noslēgt sadarbības līgumu, atzina valdes priekšsēdētāja Linda Freimane: «Grūti pateikt, vai kāds to darīs, ir diezgan skaidrs, kuras partijas to noteikti nedarīs.» Vairākās partijās esot deputāti, kas atbalsta Mozaīkas viedokli par viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju, taču nevienas partijas priekšvēlēšanu programmā šāda punkta nav. Tāpat partiju programmās nav atrodama apņemšanās nediskriminēt cilvēkus viņu seksuālās orientācijas dēļ.

Ja kāda partija paziņotu par atbalstu seksuālajām minoritātēm, tā noteikti saņemtu ne vien geju un lesbiešu, bet arī citu liberāli noskaņotu cilvēku atbalstu, uzskata L.Freimane. «Partijas grūstās ap vieniem un tiem pašiem vēlētājiem,» viņa atzīst. Latvijā nav veikti pētījumi, cik procentu iedzīvotāju ir homoseksuāli, bet parasti tiek uzskatīts, ka tie ir 7-12% no visiem iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka vairākas partijas ar nevalstiskajām organizācijām ir noslēgušas sadarbības memorandus, solot Saeimā aizstāvēt šo organizāciju intereses. Visvairāk - desmit memorandus noslēgusi apvienība Par labu Latviju!, bet līdzīgas vienošanās slēdz arī citas partijas vai plāno to darīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas