Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Partiju apvienība Attīstībai/Par! nomainījusi nosaukumu

Partiju apvienība Attīstībai/Par! (AP) nomainījusi nosaukumu uz PLI, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

"PLI" līdzpriekšsēdētājs, partijas Kustība "Par!" ("Par") valdes loceklis, izpilddirektors Miks Celmiņš skaidroja, ka jaunais nosaukums "PLI" apzīmē partiju apvienību veidojošo partiju pirmos burtus - "Par", "Latvijas attīstībai" (LA) un "Izaugsme".

Ar nosaukuma maiņu tiekot iedzīvināts jau decembrī pieņemtais lēmums, ka turpmāk katra no apvienības partijām strādās "patstāvīgi", skaidroja Celmiņš.

"PLI" valdes loceklis, Ķekavas novada domes un "Izaugsmes" priekšsēdētājs Juris Žilko aģentūrai LETA pauda, ka nosaukuma maiņa ir formāla lieta un katra no apvienības partijām darbojas patstāvīgi.

Vaicāts, vai partiju apvienība turpina pastāvēt, ņemot vērā no valsts pienākušos finansējumu, Žilko atbildēja apstiprinoši. "Izaugsmes" vadītājs skaidroja, ka kandidāti un citi partiju pārstāvji savulaik ieguldījuši savu laiku un enerģiju priekšvēlēšanu procesā, tāpēc būtu nekorekti pret biedriem stāties ārā.

Reizē trīs partiju formāts ir sevi izsmēlis, uzskata Ķekavas novada domes priekšsēdētājs. Viņš kā tīri teorētisku risinājumu ilgtermiņā neizslēdza iespēju kādas ceturtās partijas piesaistei, kas būtu kā apvienību stabilizējošs faktors.

Attiecībā uz tuvāku nākotni ar "Latvijas attīstībai" (LA) valdi "Izaugsmei" ir notikušas pārrunas par iespējamo sadarbību uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, tomēr ne konkrēti kandidāti, ne "kvotas" neesot apspriestas. "Izaugsme" no savas puses atbilstoši kapacitātei varētu piedāvāt divus, trīs spēcīgus kandidātus, lēsa Žilko.

"Izaugsme" gan politiski lielāku akcentu liek uz 2025.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Tad arī varētu skaidrāk iezīmēties apvienības politisko spēku darbības tālākā pieeja, pauda "PLI" politiķis.

Savukārt "Par" augustā sāks spriest par iespējamo dalību nākamā gada EP vēlēšanās. Atbilstoši pašreizējai virzībai neizskatās reāli partijai EP vēlēšanās startēt partiju apvienības sastāvā, atzīmēja Celmiņš.

Viņš skaidroja, ka partiju apvienībā tiek risinātas administratīvas lietas un "operacionāli pārrunājam liberālo domu", bet kopīga politiskā darbība netiek koordinēta.

"PLI" valdē ir partiju apvienības gan divi līdzpriekšsēdētāji - Celmiņš un LA valdes loceklis Artūrs Toms Plešs, gan arī valdes loceklis Žilko.

Kā ziņots, 2022.gada 14.Saeimas vēlēšanās AP saņēma nepilnu 5% atbalstu - tai līdz iekļūšanai šajā sasaukumā pietrūka tikai 250 balsis.

ziņa papildināta no 4. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas