Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Partiju pārstāvi nezina Latvijas pamatlikumu

Diena pirms Saeimas vēlēšanām apkopo partiju pozīcijas svarīgākajos jautājumos. Uz diskusiju par grozījumiem Satversmē gandrīz visi politisko partiju pārstāvji ieradās, nezinot Latvijas pamatlikumu.Diena jautāja: Kādi trīs noteikumi ir iekodēti Latvijas Republikas Satversmes 51.pantā par to, kā Saeima var atlaist Valsts prezidentu? Atbildes bija jāiesniedz rakstiski.

(51.pants. Uz ne mazāk kā puses visu Saeimas locekļu priekšlikumu, Saeima slēgtā sēdē ar ne mazāk kā divu trešdaļu visu Saeimas locekļu balsu vairākumu, var nolemt atlaist Valsts Prezidentu. Pēc šāda lēmuma Saeima nekavējoši ievēlē jaunu Valsts Prezidentu.)****

Imants Parādnieks (Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK): "Var atlaist ar 2/3 balsīm. Ja veicis kādu būtisku pārkāpumu."

Artis Stucka (Zaļo un Zemnieku savienība): "Par izdarīto noziegumu. Par parlamenta neatbalstīšanu, ja to ir ierosinājis prezidents. Ja tas personisko problēmu dēļ (piemēram, slimība) nespēj pildīt savus pienākumus."

Jānis Urbanovičs (Saskaņas centrs): "Ja par to nobalso 2/3 Saeimas locekļu. Ja par to nobalso tauta referendumā."

Andris Bērziņš (Šlesera Reformu partija LPP/LC): "Ierosina Saeimas 33 deputāti. Parastais vairākums."

Sandra Sondore Kukule (Zatlera Reformu partija): "Valsts preizdenta atlaišanu var rosināt ne mazāk kā 51 deputāts, par atlaišanu jānobalso vismaz 2/3 Saeimas locekļu. Tiesiskā motivācija nav nepieciešama."

Artis Pabriks (Vienotība): "Prezidents tiek atlaists, ja izteicis neuzticību Saeimai, bet referendumā tauta neatbalsta iniciatīvu. Pants nosaka varas balansu starp Saeimu un prezidentu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas