Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Premjers pieļauj, ka valdība atbalstīs Jakāna atbrīvošanu

Pieļauju, ka kaut kādu iemeslu dēļ Tautas partijai (TP) Dzintara Jakāna atrašanās Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatā ir svarīga, šorīt _Latvijas radio _komentēja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Tomēr viņš uzticas finanšu ministra lēmumam rosināt atbrīvot Dz.Jakānu no amata.

“Pieļauju, ka valdības lēmums varētu sakrist ar finanšu ministra lēmumu. Viņam ir pietiekoši nopietna argumentācija,” trešdien Latvijas radio sacīja V.Dombrovskis.  Viņš uzsvēra, ka “varu apstiprināt, ka nekāda savējo bīdīšana [VID vadītāja amatā] pilnīgi noteikti nenotiks”.

Viņš neuzskata, ka valdība kritīs, ja Dz.Jakāns tiks atbrīvots no amata.

“Es tā neuzskatu, un domāju, ka TP, to tik lielā mērā nepolitizēs,” uz jautājumu, kā Dz.Jakāna jautājums ietekmēs valdības stabilitāti LNT teica V.Dombrovskis.

Jau vēstījām, ka finanšu ministrs Einars Repše (JL) otrdien izlēma uz valdību virzīt lēmumu par patlaban atstādinātā VID ģenerāldirektora Dz.Jakāna atbrīvošanu no amata. TP pret to iebildīs un līdz ar to valdība šo jautājumu nevarēs skatīt bez tā atkārtotas apspriešanas koalīcijā.

“Ir vērojama tendence no Tautas partijas šo situāciju ar Jakānu politizēt. Mēs zinām, ka Jakāna kungs tika ielikts amatā laikā, kad Finanšu ministriju vadīja Tautas partijas ministrs, toreiz kaut kādu iemeslu dēļ rotējot iepriekšējam ģenerāldirektoram. Pieļauju, ka kaut kādu iemeslu dēļ Tautas partijai Jakāna atrašanās šajā amatā ir svarīga,” intervijā teica valdības vadītājs.

Iepriekš intervijās Dz.Jakāns, atbildot uz jautājumu, kāpēc VID jautājums vienmēr tiek politizēts, to skaidroja ar iestādes vadītāja izraudzīšanās kārtību, jo VID ģenerāldirektoru virza finanšu ministrs. “Krāsa tiek pielipināta atkarībā no ministra partijas, kas izvirza ģenrāldirektoru. Man ir zākājuši gan par apelsīnu, gan par zaļu, laikam arī par zilu [Jaunais laiks] VID vadītāju,” teica Dz.Jakāns.

Ja viņu atbrīvos no amata, viņš varētu vērsties tiesā, jo uzskata, ka E.Repšes lēmums par atbrīvošanu, nav likumīgs. Disciplinārpārkāpumi neesot tik nopietni, ka viņu būtu jāatbrīvo.

“Es kā ierēdnis varu izpildīt tikai likumīgi dotos uzdevumus. Disciplinārlietas komisija secināja, ka finanšu ministra uzdevumi ir neizpildāmi. Uzdevumi nav bijuši ministra kompetencē. Tādējādi ministrs ir iejaucies VID kompetencē un pārkāpis pilnvaras,” šorīt LNT atbildēja Dz.Jakāns.

Dz.Jakāns uzskata, ka viņa atbrīvošanai varētu būt trīs “versijas”. Pirmkārt, līdz galam ir jāsaliek savi cilvēki, arī VID ģenerāldirektora amatā, lai varētu gūt pilnīgu ietekmi VID. Otrkārt, lai, acīmredzot, varētu pildīt vai izdarīt sev nepieciešamās lietas ar konkrētiem nodokļu maksājumiem, piemēram, atbrīvojot no uzrēķiniem vai neuzrēķinot neko. Treškārt, ja neizdosies “pasākums”, to Jaunais laiks izmantos kā priekšvēlēšanu karogu, jo viņš [Repše] būs cīnījies ar sliktajiem, šorīt intervijā LNT uzskaitīja Dz.Jakāns.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas