Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Reģionu vēlētāju iekarotāji ar Suņu būdas saimnieku komandā

Politiskais spēks, kuram bija lielas izredzes pretendēt uz to vēlētāju daļu, kam svarīga reģionu attīstība, pēc kandidātu saraksta publiskošanas vispirms tika asociēts ar Suņu būdu. Tā saucas radio raidījums, kura vadītājs Arturs Kaimiņš ir pieteikts vēlēšanās no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un izpelnījās lielāku mediju interesi nekā gandrīz 30 pašvaldību deputāti un citi sarakstā iekļautie vietējie viedokļu līderi no 48 novadiem un pilsētām.

Viņi varētu kļūt par šīs apvienības spēku. Taču Rīgas vēlēšanu apgabals šķiet tās vājais punkts, kurā pazīstamākais kandidāts ir Mārtiņš Šics, ceturtdien raksta Diena.

Pēdējā brīdī pirms kandidātu apstiprināšanas Latvijas Reģionu apvienība, kuru veido Reģionu alianse, Vidzemes partija un partija Apvienība Iedzīvotāji, noslēdza līgumu ar LSDSP, Kristīgo demokrātu savienību, partiju Par prezidentālu republiku, Latvijas Atdzimšanas partiju, partiju Mūsu partija Latgalē, kuru pārstāvji iekļauti sarakstā. Tajā ir arī kandidāti no Liepājas domnieka Jāņa Vilnīša domubiedru grupas, kas apvieno no Reformu partijas aizgājušos cilvēkus Kurzemē.

Visos piecos apgabalos pirmajā trijniekā ar vienu izņēmumu ir kandidāti, kuri vēlēšanu apgabalā arī dzīvo. Gandrīz no 50 teritorijām tikai nedaudzās kandidē paši pašvaldību vadītāji - Vidzemē ar otro numuru startē Rūjienas novada domes vadītājs, Vidzemes partijas priekšsēdis Guntis Gladkins, Kurzemē - Skrundas novada priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, Vecumnieku novada vadītājs Rihards Melgailis ir otrais Zemgalē, Baldones novada priekšsēde Karina Putniņa - trešā Vidzemē. Viņa atšķirībā no lielas daļas sarakstā iekļauto pašvaldību pārstāvju, kas Reģionu aliansei pievienojās pēc Tautas partijas un LPP/LC darbības izbeigšanas, šajā partijā bijusi vienmēr. Citi novadu priekšnieki sarakstā deleģējuši pašvaldībās cienītus cilvēkus, kāds, piemēram, esot a/s Brīvais vilnis izpilddirektors Māris Trankalis no Salacgrīvas.

Apvienības līderis ir bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš nedaudz vairāk nekā pirms gada vēl reklamēja citu topošo spēku - Latvijas attīstībai. Uz vaicāto, vai viņš zina, kas ir Suņu būda, Bondars atbildēja: "Protams, zinu. Pats esmu tur bijis." Raidījuma vadītāju Kaimiņu ir ieteikusi Apvienība Iedzīvotāji, kuras priekšsēdis ir Kaspars Upaciers. Taču Bondars uzsver, ka Kaimiņš atbilst visiem kandidātu kritērijiem - viņam piemīt spēja uzdot jautājumus, kā arī analizēt jebkuru situāciju, "un viņam ir sirds". Kaimiņš, kurš vēl nesen savā studijā izvaicāja konkurentus no partijas Vienoti Latvijai, nav vienīgais radošo jomu pārstāvis.

Visu Ināras Egles rakstu Reģionu vēlētāju iekarotāji lasiet ceturtdienas, 7.augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas