Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Repše: "Parex" pārņemšanā savs vērtējums ir jāsniedz tiesībsargājošām instancēm

Par AS "Parex bankas" pārņemšanu savs slēdziens ir jāsniedz tiesībsargājošām institūcijām, šodien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Einars Repše (JL). Ministrs atgādināja, ka jau iepriekš viņš esot vērsies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt bankas pārņemšanu un sagaidot tās vērtējumu, vēsta aģentūra LETA.

Repše gan uzsvēra, ka laiks, kad tika pārņemta banka, bijis sarežģīts un amatpersonām īsā laikā nācies pieņemt nozīmīgus lēmumus - vai nu pārņemt banku, vai ļaut tai bankrotēt. Finanšu ministrs nevarot vērtēt neatkarīgo iestāžu - Latvijas Bankas un Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas - atbildību bankas pārņemšanā pieņemtajos lēmumos, jo tas esot jādara parlamentam. Savukārt Finanšu ministrijas atbildību un lēmumu pareizību varētu vērtēt tikai pēc tiesībsargājošo iestāžu atzinumu saņemšanas.

Tautas partijas valde neplāno iztaujāt bijušo finanšu ministru Ati Slakteri par neefektīvu valsts līdzekļu izlietošanu Parex bankas pārņemšanas laikā, uz ko savā ziņojumā norāda Valsts kontrole (VK). Tā Dienai sacīja Tautas partijas līderis Mareks Segliņš, atbildot uz jautājumu, vai partijas valdei nevajadzētu lūgt paskaidrojumus no bijušā finanšu ministra A.Slaktera, kura darbības laikā Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā ir konstatēta amatpersonu pilnvaru pārkāpšana un pārāk liela labvēlība pret Parex bankas īpašniekiem bankas pārņemšanas laikā.

«Dokumenti, kas ir saistīti ar Parex, ir ģenerālprokuratūrā. Tā to visu izvērtēs un rīkosies atbilstoši likumam. Ģenerālprokurors piedalās arī slēgtajās valdības sēdēs un bija klāt, kad šie lēmumi tika pieņemti,» sacīja M.Segliņš. VK arī revīzijas rezultātus plāno nodot atbildīgajām institūcijām, kuru vidū ir Ģenerālprokuratūra.

Diena jau rakstīja, ka Latvijas valsts ir spiesta samazināt finansējumu sociāli neaizsargātākajām iedzīvotāju grupām, izglītībai, kultūrai, veselībai neefektīvas līdzekļu izlietošanas dēļ Parex bankas pārņemšanā, kur ieguvēji bijuši tās īpašnieki, nevis valsts, kā konstatē VK. Lūgts to komentēt, M.Segliņš atbildēja: «Parex ir akmens Latvijas valsts kaklā. Mums tas izmaksā ļoti dārgi. Varu tikai apskaust lietuviešus un igauņus, kuriem nav tāda Pareksa


(papildināta ar pirmajām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas