Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Rozentālei kā LIC direktorei savulaik bijuši iebildumi pret "Pamats" kvalitāti

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) nesen kādā preses konferencē par tagad skandalozu slavu ieguvušo firmu _Rīgas firma Pamats izteicās - ja būtu vēlreiz šī firma jāizvēlas, viņa ar to nestrādātu. Turklāt arī piebilda - "Es to neslēpu arī Dzintaram Mozgim (Bērnu slimnīcas vadītājam - red.) pie atklāšanas". Diena _noskaidroja, kas tieši kādreizējo Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītāju neapmierināja _Pamats _darbā, kad šis uzņēmums pirms dažiem gadiem veica LIC korpusa būvdarbus.

Jāpiebilst, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji jau medijos saistībā ar pēdējo Bērnu slimnīcas (BKUS) iepirkuma konkursu, kurā uzvarēja korupcijas skandālā iesaistītā būvfirma Pamats, izteikušies, ka, rīkojot šo konkursu, bija iespēja nolikumā jautāt atsauksmes par šā uzņēmuma iepriekš paveiktajiem darbiem.

Par sadarbību ar Pamats B.Rozentāle Dienai stāsta - "Kad sākām strādāt, sākums bija labs līdz ventilācijai. (..) Kad ielika ne to ventilāciju, mums nodošanas laiks paildzinājās par kādiem četriem mēnešiem." Tad sākusies ilga sarakste ar firmu, LIC pat pasūtījis ekspertīzi. Beigās Pamats esot piekāpies un nomainījis ventilācijas sistēmas. Problēmas bijušas ne tikai ar darbu kvalitāti, bet arī ar attieksmi no Pamats būvdarbu vadītāja puses.

"Krasta kungs (LIC direktora vietnieks tehniskajos jautājumos Zigurds Krasts - red.) [par būvdarbu vadītāju] teica - ļoti augstprātīgs, ļoti lecīgs. [Būvdarbu vadītājs] teica tā - "ar visiem var strādāt kā ar cilvēkiem, bet ar jums ne." Es pasaucu visus pie sevis un teicu - jūs ziniet, jūs pret manu tehnisko direktoru neatļaujaties tādas lietas. Mēs prasījām kvalitāti. Mēs savu panācām," stāsta B.Rozentāle. Tiesa, kad rekonstruētais korpuss atklāts, Pamats direktors, kurš ticis aicināts, neesot ieradies.

Tomēr par BKUS pēdējo iepirkuma konkursu, kurā kārtējo reizi uzvarējis Pamats, B.Rozentāle saka - "tur viņi ir vinnējuši likumīgi, kā lētākie vinnējuši". Ministre gan sola rosināt izmaiņas Publisko iepirkumu likumā, lai nepieļautu vairs situācijas, kad uzņēmumi, kuru darbība rada šaubas, uzvar iepirkumu konkursos. Tikšot veidota darba grupa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas