Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Saeima lems par desmit deputātu izdošanu saukšanai pie administratīvās atbildības

Saeimas deputātiem ceturtdien, 9.jūnijā, parlamenta sēdē būs jālemj par vairāku savu kolēģu izdošanu administratīvai sodīšanai.

Par to bija iecerēts balsot jau 2.jūnijā, taču Valsts prezidenta vēlēšanu dēļ visi darba kārtībā iekļautie jautājumi netika izskatīti.

Iepriekš Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma atbalstīja deviņu Saeimas Saimnieciskās komisijas deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai.

Deputāti vainoti valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanā saistībā ar lēmumu pieņemšanu par kompensācijām deputātiem.

Parlamenta komisijas deputāti – Ilze Viņķele (Vienotība), Aivars Dronka (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), Vitālijs Staņa (ZZS), Dmitrijs Radionovs (Saskaņas centrs, SC), Klāvs Olšteins (Vienotība), Andrejs Klementjevs (SC), Ingrīda Circene (Vienotība), Igors Zujevs (SC), Guntars Galvanovskis (Vienotība) – bija piedalījušies balsojumā par kompensāciju apstiprināšanu uzreiz visiem deputātiem. Taču vajadzējis organizēt vairākus balsojumus, lai konkrētajam deputātam nevajadzētu balsot par kompensācijas apmēru sev.

Saimnieciskajā komisijā kompensācijas piešķiršana tika pārbalsota.

Tomēr par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu valsts amatpersonai no piecdesmit līdz divsimt piecdesmit latiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pēc KNAB lūguma piekritusi arī deputāta Valērija Kravcova (SC) saukšanai pie administratīvās atbildības.

Kravcova pārkāpums saistīts ar Saeimas deputāta, bet iepriekš Liepājas pašvaldības deputāta, kā arī Liepājas domes Sociālo lietu komisijas locekļa amata savienošanu ar amatiem vairākos uzņēmumos – SIA Tonus Elast, SIA Komandors Pluss un SIA NS Impekss.

KNAB konstatēja, ka Kravcovs valdes locekļa amatus Tonus Elast un NS Impekss pildīja līdz 2011.gada 5.janvārim, bet Komandors Pluss – līdz 2011.gada 13.janvārim, kur saņēmis arī ienākumus. Tādējādi viņš pārkāpis likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Galīgais lēmums par deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai jāpieņem Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas