Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Saeimas Prezidijs aicinās komisijas atgriezties pie attālināta darba un samazināt klātienes konsultantu skaitu

Saeimas Prezidijs aicinās komisijas atgriezties pie attālināta darba un iespēju robežās samazināt klātienē strādājošu konsultantu skaitu, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Politiķe apstiprināja, ka Saeimā ir konstatēti inficēšanās ar Covid-19 gadījumi.

Patlaban zināms, ka slimība skārusi Saeimas darbiniekus, nevis Saeimas deputātus, teica Mūrniece, pašlaik gan neatklājot, cik daudz cilvēkiem konstatēta saslimšana.

"Tā ir nopietna ziņa. Mēs darām, ko varam saistībā ar darba pārorganizēšanu, lai pasargātu gan darbiniekus, gan deputātus," sacīja politiķe, uzsverot, ka Covid-19 testi tiek veikti deputātiem un darbiniekiem.

Politiķe uzsvēra, ka patlaban Saeima strādā attālināti platformā e-Saeima, savukārt komisijas strādā daļēji attālināti. Saeimas Prezidijs plāno aicināt komisijas strādāt attālināti, samazinot konsultantu skaitu, kas piedalās sēžu organizēšanā.

"Kur tas iespējams, visu darīsim attālināti," norādīja Saeimas spīkere, piebilstot, ka deputāti un Saeimas komisijas jau ir apguvušas darbu tiešsaistes rīkos.

Jautāta, vai viss Saeimas sastāvs nevarētu strādāt pilnībā attālināti, neapmeklējot parlamenta ēku, Mūrniece skaidroja, ka Saeimas sēde būtu jāvada no Saeimas sēžu zāles. Tas ir nepieciešams, jo vajadzīga koordinācija ar Saeimas Juridisko biroju, Saeimas sēžu nodrošinājuma nodaļu un darbiniekiem, kuri strādā ar dokumentu apriti.

Mūrniece pastāstīja, ka vakar Saeimas ārkārtas sēdes laikā sēžu zālē bija aptuveni desmit deputāti. "Tā kā ir 100 vietas, deputāti ir pietiekami izretojušies un attālums ir pietiekami liels. Citi darbinieki, kas strādā tuvāk cits pie cita, lieto sejas maskas," sacīja politiķe, gan piebilstot, ka sejas masku lietošana darba kolektīvos nav obligāta prasība, bet labā prakse. Tāpat Saeimā kopš marta pieejami gan dezinfekcijas līdzekļi, gan sejas maskas.

Par to, kā organizēt Saeimas turpmāko darbu, tiks domāts, kad būs skaidrs, cik plaši Covid-19 izplatījusies parlamentā.

Tomēr Mūrniece akcentēja, ka pat tad, ja ir viens vai divi gadījumi, "tas jau liecina, ka situācija ir nopietna".

"Cenšamies distancēties arvien vairāk," teica politiķe, paužot pārliecību, ka šādas darba formas nepieciešamību apzinās gan deputāti, gan Saeimas personāls.

Kā ziņots, vēl vairākiem Saeimas darbiniekiem varētu būt konstatēta inficēšanās ar Covid-19, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Saeimas Preses dienestā aģentūrai LETA apstiprināja, ka Saeimā ir konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, gan nesniedzot informāciju par sasirgušajiem cilvēkiem. Ņemot vērā minēto, sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) tiek paplašināta parlamentā strādājošo testēšana, lai novērstu plašākus vīrusa izplatības riskus.

Šonedēļ bija saņemta informācija par saslimšanu, kas saistīta ar Saeimas Juridisko komisiju. Neoficiāla informācija liecina, ka Covid-19 varētu būt skāris vēl vismaz vienu parlamenta komisiju - Valsts pārvaldes un pašvaldību komisiju. Inficēto vidū deputātu neesot, taču infekcija esot skārusi konsultantus.

Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs Ralfs Nemiro (KPV LV) aģentūrai LETA atzina, ka, iespējams, inficēšanās riskam pakļauta ir arī viņa vadītā komisija.

Saeimas deputāti tikuši aicināti iespējami ātri veikt Covid-19 testus, lai savlaicīgi varētu identificēt un novērst plašākus vīrusa izplatības riskus. Parlamentārieši ir saņēmuši Saeimas Administrācijas ziņu ar aicinājumu testēsties personām, kas Saeimas telpās bijušas pēc 15.oktobra.

Kā ziņots, saistībā ar konstatēto Covid-19 saslimšanas gadījumu kādam Saeimas darbiniekam ir sākta viņa kontaktpersonu testēšana, aģentūrai LETA informēja parlamenta Preses dienestā. Saeimā ir saslimis viens no Juridiskās komisijas darbiniekiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas