Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

SC vēlas vadīt divas Saeimas komisijas

Apvienības Saskaņas centrs (SC) frakcijas pārstāvji vēlētos vadīt divas Saeimas komisijas, pastāstīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (SC).

Mandātu, ētikas un iesniegumu izskatīšanas komisijai, kuru tradicionāli vadot opozīcijas pārstāvji, SC kā vadītāju vēlētos redzēt līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Vitāliju Orlovu. Savukārt Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītāja amatam SC vēlētos virzīt pieredzējušo Sergeju Dolgopolovu.

Pēc Klementjeva teiktā, SC vēlētos saglabāt arī aptuveni desmit komisiju vadītāju vietnieku un sekretāru amatus.

Jaunievēlētais Saeimas prezidijs savā pirmajā sēdē trešdien plkst.10 plāno pieņemt nolikumu par parlamenta komisiju darbību.

Klementjevs skaidroja, ka prezidijā tiks izlemts, kā frakcijas virzīs savus deputātus darbam komisijās. Paredzēts, ka trijās komisijās - Mandātu, ētikas un iesniegumu izskatīšanas komisijā, Nacionālās drošības komisijā un Pilsonības likuma izpildes komisijā - būs pa vienam deputātam no katras frakcijas, bet pārējās 13 komisijās deputāti tiks iekļauti proporcionāli viņu skaitam frakcijās.

Paredzēts, ka Saeima vispirms apstiprinās komisiju sastāvu, kas varētu notikt ceturtdien, 20.oktobrī. Pēc tam Saeimas sekretārs sasauks katras komisijas pirmo sēdi, kurā tās locekļi ievēlēs komisijas vadītāju.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas un katrs deputāts var būt ne vairāk kā divās komisijās. Komisiju pirmās sēdes jāsasauc Saeimas sekretāram, kurš tās vadīs līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Saeimā pastāvīgi darbojas Ārlietu komisija, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, Juridiskā komisija, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, Sociālo un darba lietu komisija, Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, Pieprasījumu komisija, Publisko izdevumu un revīzijas komisija, Saimnieciskā komisija, Nacionālās drošības komisija, Pilsonības likuma izpildes komisija un Eiropas lietu komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas