Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Segliņš: pie bērnu slimnīcas korupcijas lietā iesaistītā Lisenko skaidra nauda nav atrasta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kratīšanas laikā pie bērnu slimnīcas korupcijas lietā apcietinātā Tautas partijas (TP) biedra Aivara Lisenko neesot atradis skaidru naudu, kā tas esot izskanējis presē, aģentūrai BNS norādīja tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

"Iepazīstoties ar kratīšanas protokola kopiju, kas ir veikta Tautas partijas biedra Lisenko mājās, ir viennozīmīgi skaidrs, ka skaidra nauda pilnīgi noteikti pie Lisenko nav atsavināta," sacīja ministrs.

"Vienkārši masu informācijas līdzekļos kāds acīmredzot apzināti vai kļūdas dēļ iepludināja informāciju, ka šī lielā skaidrās naudas summa atsavināta pie TP biedra. Protams, informācija bija tāda, kas liek apšaubīt Lisenko godīgumu, bet protokols liecina, ka šāda skaidra nauda pie viņa nav atsavināta," klāstīja Segliņš.

Pie Lisenko kratīšanā esot atsavināti 56 priekšmeti, bet nav atsavināta skaidra nauda. "Tā bija tāda nepatīkama informācija, ka atsavināta tāda nauda, un tas tiek pagriezts uz Tautas partiju. Līdz ar to nav nekāda pamata mest ēnu uz Tautas partiju," uzsvēra Segliņš.

Līdz Segliņam KNAB kratīšanas protokols nonācis ar Lisenko sievas gādību. Tā kā pirmdien partijas valdes sēdē Aizkraukles nodaļas vadītājs paziņojis, ka esot runājis ar Lisenko sievu, kas teikusi, ka šāda nauda nav atrasta, "mēs palūdzām mūsu cilvēkam aizbraukt pie Lisenko sievas aprunāties, lai noskaidrotu lietas patiesos apstākļos".

Segliņa rīcībā esošais dokuments neesot konfidenciāls.

Uz jautājumu, vai, izplatot presei kratīšanas protokolu, Segliņš kā tieslietu ministrs nemēģinot iejaukties KNAB izmeklēšanā, Segliņš atbildēja: "Nē, nekādā gadījumā, jo es nezvanu uz KNAB, nelūdzu viņiem kaut ko man paskaidrot. Nekādi neiejaucos izmeklēšanā."

Viņš gan neesot sašutis par KNAB darbu, bet esot neizpratnē, kādēļ par kratīšanā konstatēto tiek izplatīta nepatiesa informācija. "Nesaprotami, kādēļ izplatīta informācija, ka pie Tautas partijas biedra atsavināta liela naudas summa," minēja Segliņš.

"Mani kā Tautas partijas priekšsēdētāju šāda informācija nevarēja nesatraukt. Būtu muļķīgi, ja es teiktu, ka tā man ir vienaldzīga, jo ēna jau tika mesta, ka tā [nauda] ir Tautas partijas melnā kase, ka tas ir kaut kāds mūsu kasieris," norādīja ministrs.

Lisenko joprojām esot Tautas partijas biedrs. Atbildot, vai viņu varētu izvērtēt partijā, Segliņš sacīja: "Nu, kā jūs redzat, derētu vispār tikt skaidrībā, kas te ir, jo tā informācija, kas tika uzlaista gaisā, neatbilda patiesībai."

Segliņš Lisenko nepazīstot, nekad neesot ar viņu ticies vai sazvanījies.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā ievietotā Lisenko amatpersonas deklarācija par pērno gadu liecina, ka pērn skaidrā viņam bijuši 244 000 latu, bet "Suisse Credit Bank" viņam atradušies 198 000 ASV dolāru (93 654 lati). Tātad kopumā viņš bija uzkrājis 337 654 latus.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 22.oktobrī sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām.

KNAB iepriekš informēja, ka kriminālprocesa ietvaros aizturētas piecas personas - divas par iepirkumiem atbildīgās slimnīcas amatpersonas un trīs privātpersonas. Tiesa piemērojusi apcietinājumu divām lietā iesaistītajām slimnīcas amatpersonām - slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko un slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam. Apcietinājums noteikts arī divām privātpersonām.

KNAB veikto kratīšanu laikā atrasti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru patiesā izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā. Aizturētie tiek turēti aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas