Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Šlesers: par Latvijas studentu izglītību maksās ārvalstnieki

Šlesera Reformu partija LPPLC kategoriski iebilst pret Zatlera Reformu partijas izglītības ministra kandidāta Roberta Ķīla piedāvāto izglītības reformu."Šis piedāvājums ir nāves spriedums augstskolām, pasniedzējiem un studentiem. Sekojot Ķīla reformām, daudzi pasniedzēji jau var lūkoties pēc darba Īrijas sēņu fermās, savukārt talantīgi, bet ne turīgi studenti var aizmirst par augstskolas diplomu,” uzsver Šlesera Reformu partijas LPPLC priekšsēdētājs un premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers.

Šlesera Reformu partija LPPLC  piedāvā studijām svešvalodās noteikt 5000 eiro lielu ikgadējo mācību maksu. Mērķis ir tuvāko piecu gadu laikā piesaistīt 10 000 ārvalstu studentus, lai Latvijas augstākās izglītības sistēma katru gadu saņemtu papildus 50 miljonus eiro.Šlesera Reformu partija LPPLC arī ierosina tiem ārvalstu studentiem, kuri ieguvuši augstāko izglītību Latvijā, piešķirt uzturēšanās atļaujas uz pieciem gadiem. Tomēr galvenais mērķis ir piesaistīt šos gaišos prātus Latvijas ekonomiskajai izaugsmei, norāda A.Šlesers.„ Daudzi teiks, ka Šlesers vēlas tirgot izglītību. Tā ir absolūta patiesība. Izglītība ir eksporta prece un tāds princips darbojas daudzās pasaules valstīs. Es piedāvāju to ieviest arī Latvijā, lai mūsu pasniedzēji nekļūtu par bezdarbniekiem. Es piedāvāju to darīt, lai Latvijas studenti var iegūt labu izglītību bez maksas latviešu valodā. Ar to arī atšķiras Šlesera reformas no Zatlera reformām, kuras piedāvā slēgt augstskolas un ieviest tikai maksas mācības,” uzsver Ainārs Šlesers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas