Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Staķe jau atturīgāka par novadu šķiršanu; runā par interesēm

Ja vēl trešdien, kad deputāti Dagniju Staķi (ZZS) koalīcija vienojās par virzīšanu reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres amatam, viņa par novadu reformu drosmīgi paziņoja, ka uzspiestas laulības vēlams šķirt, šodien viņas viedoklis jau ir daudz atturīgāks: katru gadījumu rūpīgi jāizskata.

Pēc Saeimas plenārsēdes D. Staķe piedalījās radiopārraidē Frakciju viedokļi, kur norādīja, ka respektē parlamenta vairākuma viedokli par novadu reformu, tomēr bažīgu dara fakts par atsevišķu novadu vēlmēm sadalīties. D. Staķe šoreiz pauda daudz piesardzīgāku attieksmi pret Rojas un Alojas seperātismu: "Ļoti  uzmanīgi  jāpēta,  vai  tas patiešām ir lielākās daļas iedzīvotāju vai šauru interešu grupu intereses."

Trešdien D. Staķe savos izteikumos bija daudz asāka. "Ja laulība ir uzspiesta, tad labāk to ir šķirt," teica ministres kandidāte, kura pati dzīvojot laukos Tumes pagastā un labi pārzinot situāciju tieši reģionos.

Par uzticību D. Staķei kā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministri Saeima, visticamāk, balsos pēc nedēļas – nākamajā ceturtdienā. Premjers plāno ar kandidātiem iepazīstināt arī opozīcijas partijas, jo koalīcijai parlamentā nav vairākuma. Laikraksts Diena vēsta, ka ministru kandidātiem vēl nav atbalsta. Ja Saeimas sēdē piedalās visa koalīcija un neatkarīgie deputāti (49 balsis), klātneesot kaut dažiem opozīcijas pārstāvjiem, ministri var gūt parlamenta uzticību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas