Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Štokenbergs un Vilks vēlas veidot specvienību kontrabandas apkarošanai

Tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (Vienotība), vienojoties ar finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība), vēlas izveidot speciālo vienību no Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Drošības policijas un Muitas Kriminālpārvaldes, lai koordinētu darbības, kas vērstas uz kontrabandas apkarošanu, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Māris Zariņš.

Ceturtdien, tiekoties ar Latgales reģiona policijas pārvaldes vadību, A.Štokenbergs kā vienu no policijas prioritātēm noteica kontrabandas apkarošanu.

Iepazīstoties ar šī gada rezultātiem akcizēto preču nelegālās aprites apkarošanas jomā, ministrs tos novērtēja atzinīgi, taču norādīja, ka darbs šajā jomā jāturpina vēl aktīvāk.

Tikšanās laikā ministrs policistus informēja par šonedēļ pieņemtajiem grozījumiem Ministru kabineta noteikumos, kas paredz piemaksu palielināšanu amatpersonu motivēšanai par tiešu smago noziegumu un organizētas noziedzības apkarošanu.

Tāpat ministrs norādīja, ka notiek darbs pie nostrādāto virsstundu apmaksas nodrošināšanas. A.Štokenbergs uzsvēra, ka no šā gada 1. augusta policijas struktūrvienībuvadītāji varēs izvērtēt darba laika organizāciju un atsevišķiem amatiem noteikt 24 stundu maiņu.

Latgales reģiona policijas pārvaldes vadība ministru informēja par policijas rīcībā esošajām vecajām automašīnām un to slikto tehnisko stāvokli. A.Štokenbergs norādīja, ka, prasmīgi rīkojot automašīnu iepirkumu konkursu policijas vajadzībām, iespējams, daļa veco automašīnu varētu tikt aizstāta ar jaunākām arī Latgales reģionā.

Tāpat ministrs ar Latgales reģiona policijas vadību apsvēra iespēju izveidotValsts policijas koledžas Latgales filiāles dienas nodaļu, kurā varētu apmācīt Latgales reģiona iekšlietu sistēmas iestāžu, kā arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekus.

Daugavpilī ministrs apmeklēja Kārtības policijas nodaļas Jaunbūves iecirkni, kas ir ļoti sliktā stāvoklī, un solīja darba apstākļu uzlabošanas jautājumu risināt kopīgi ar Daugavpils pilsētas domi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavas forštati pārdēvē par Latgales apkaimi

Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Rīgas vietvārdu un pilsētvides objektu nosaukumu komisija pieņēmusi lēmumu Maskavas forštati pārdēvēt par Latgales apkaimi, aģentūru LETA in...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas