Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Štokenbergs: Zatlers Maskavā var palīdzēt Ilvesam

Valsts prezidentam Valdim Zatleram ir jāizmanto iespēja aizbraukt 9.maijā uz Maskavu, «lai vēlreiz pārrunātu divpusējās attiecības, lai veicinātu līguma par investīciju aizsardzību noslēgšanu, jo to ļoti gaida gan mūsu uzņēmēji, gan krievu uzņēmēji, kas darbojas Latvijā», uzskata partijas Sabiedrība citai politikai līderis Aigars Štokenbergs intervijā Latvijas Avīzei.

Viņš uzskata, ka Krievijas ielūgums V.Zatleram «beidzot ir pienācīgā un adekvātā formā izteikts». Cits jautājums esot par Baltijas vienotību. «Es esmu pārliecināts, ka šobrīd visvairāk uz Krieviju gribas Ilvesam, jo igauņu ekonomiskās attiecības ar Krieviju ir iedragātas. Ja Zatlers var palīdzēt Ilvesam, tas arī ir jādara,» saka A.Štokenbergs.

Viņš arī ir pārliecināts, ka attiecības ar Krieviju Latvijai ir ļoti svarīgas, jo esam kaimiņi un mums ir būtiska ekonomiskā sadarbība. Šīs kaimiņattiecības nevajagot appušķot ar ideoloģijas lietām, no kurām neviena puse nav gatava atkāpties. «Ne Latvijas, ne Krievijas sabiedrība nav gatava atteikties no savas vēstures izpratnes. Tādēļ jākoncentrējas uz ekonomikas jautājumiem,» saka A.Štokenbergs.

Vaicāts par triju partiju apvienību Vienotība, kurā iekļausies arī Sabiedrība citai politikai, ja par to nobalsos kongress šīs nedēļas nogalē, A.Štokenbergs uzskata, ka viņš vienmēr bijis pārliecināts, ka latvieši ir stipri – «gan Ļeņinu sargājot, gan Kārli Ulmani sargājot, gan pie Narofominskas, gan Volhovas purvos. Taču tikai tad, kad latvieši ir spējuši būt ne vien stipri, bet arī vienoti – tikai tad mēs patiesi esam bijuši brīvi».

Tā tas bijis, gan iegūstot neatkarību, gan 1990.gada maijā to atgūstot - «visi bijām vienoti, neskatoties uz to, kurš ir bijis kurā partijā, kurš dzīvojis trimdā, kurš dzimtenē. Vienotība vienmēr Latvijai ir devusi uzplaukumu,» saka A.Štokenbergs.

Tomēr bažas ir par to, ka 52% cilvēku apsver iespēju braukt no Latvijas prom. Tāpēc Vienotībai esot svarīgi atjaunot uzticību valsts varai, kas patlabna esot viszemākajā līmenī kopš neatkarības atjaunošanas. «Mēs varam pazaudēt savu valsti šajā brīdī,» intervijā izsaucas partijas līderis.

Ko tad darīt, kā atgūt uzticību un būt saimniekiem savā zemē, vaicā žurnālisti. Un A.Štokenbergs nekavējas palepoties ar savu pieredzi darbā Pasaules bankā – «no 1993. līdz 2001.gadam mēs viena vienīga projekta ietvaros radījām 30 000 darba vietu».

Latvijā, kā norāda A.Štokenbergs, esot šim visam viens šķērslis – naudas trūkums. «Un izeja ir pavisam vienkārša – pārdot Parex banku. Tādā veidā valsts atbrīvotu vismaz pusmiljardu naudas, kas jānovirza valsts atbalstā eksportētājiem un jaunu rūpnīcu celtniecībai Latvijā. Vēl viena būtiska problēma, kas liedz Dombrovskim to sākt darīt, ir iekšējie kašķi koalīcijā,» saka Sabiedrība citai politikai līderis.

Viņš arī rosina celt rūpnīcas un ražotr visu pašiem, jo pat māju siltināšanas projekts varētu būt ideāls Latvijas ekonomikas sildīšanai, «bet tikai ar nosacījumu, ka šie siltināmie materiāli tiek ražoti Latvijā».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas