Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

"Swedbank": jebkurai kompānijai jāplāno dažādi scenāriji, arī devalvācija

Ņemot vērā pēdējās dienās aktualizējušās interpretācijas par devalvācijas tēmu, _Swedbank _trešdien izplatījusi grupas viedokli, kurā norāda, ka devalvācijas jautājums ir politikas atbildības joma. Taču banka arī pauž viedokli, ka jebkurai kompānijai jāplāno dažādi scenāriji, arī devalvācija.

"Kā bankai mums nav un nevarētu būt kāds viedoklis šajā jautājumā. Tā ir politikas atbildības joma. Mēs esam pārliecināti, ka gan Latvijas valdība un centrālā banka, gan Eiropas Savienība un Starptautiskais valūtas fonds turpina pieņemt nepieciešamos lēmumus, lai atjaunotu Latvijas ekonomikas stabilitāti. Varam novērot, ka Latvijas valdība nesen veikusi aktivitātes šajā jomā atbilstoši SVF prasībām," norāda Swedbank grupas vadītājs Mikaels Volfs.

Viņš piebilst: ko Swedbank ir teikusi, ir tas, ka iekšējos stresa testos, ko banka vienmēr veikusi, ir iekļauta arī potenciāla devalvācija. Tas esot kaut kas, ar ko bankai ir gatavība tikt galā. Pēc M.Volfa domām, jebkurai kompānijai vajag šāda veida plašu scenāriju plānošanu - ne tikai par devalvāciju - lai būtu pārliecināti, ka bizness būs spēcīgs, arī pasliktinoties situācijai.

Kā vēstīts, Swedbank pārstāvis Jērans Bronners otrdien izteicies, ka viens no Swedbank scenārijiem paredz lata devalvāciju 15% apmērā. Viedoklis, ka Latvija varētu devalvēt latu šādā apmērā izskan arī no investīciju baņķieru puses. Tomēr premjers Valdis Dombrovskis (JL) trešdien no rīta atkārtoti uzsvēra, ka šobrīd tiek pildīta iecerētā ekonomikas stabilizācijas programma, kas balstīta uz lata stablitāti. Pēc viņa teiktā, šādu baumu izplatīšanai nav nekāda pamata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas