Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

TB/LNNK pauž atbalstu Dombrovskim, kuram nevēlas būt opozīcijā

Tikai pierādot savu spēju darboties valdībā un vienoties par kompromisiem, nacionālā apvienība Visu Latvijai!–Tēvzemei un brīvībai/LNNK varēs pildīt vēlētājiem doto solījumu «novērst promaskavisko spēku apvienības Saskaņas centrs nonākšanu pie varas,» teikts paziņojumā, ko pirmdienas vakarā izplatīja TB/LNNK, kas ir viena no divām nacionālās apvienības dalīborganizācijām.

TB/LNNK valde vēlas paust skaidru atbalstu V.Dombrovskim kā premjera kandidātam un par šo viedokli piektdien informēt arī Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Dienai teica TB/LNNK priekšsēdis Roberts Zīle. Viņš vēlreiz uzsvēra, ka apvienības atrašanās opozīcijā V.Dombrovskim (JL) būtu neloģiska, un tas nav tas, ko gribēja vēlētāji.

TB/LNNK valdes paziņojumā ir sacīts, ka «ilgstoša nacionālo spēku atrašanās opozīcijā veicinātu pakāpenisku Latvijas ģeopolitiskās orientācijas maiņu, nevis palielinātu nacionālo spēku izredzes ietekmēt situāciju pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām».

TB/LNNK valdes paziņojumu varēja uztvert arī kā mudinājumu otrai apvienības partijai Visu Latvijai! nākt klajā ar tikpat skaidru viedokli. Visu Latvijai! līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars Dienai pirmdien sacīja, ka VL jau esot paudusi vēlmi strādāt V.Dombrovska valdībā. Viņš arī uzskata, ka tiek speciāli meklēti iegansti, lai VL-TB/LNNK nebūtu koalīcijā. Saeimā ievēlētajiem partijas deputātiem esot augstākā izglītība, viņu vidū ir politologi un vēsturnieki, «un kāpēc gan neviens neuztraucās, kad Viktoru Ščerbatihu ievēlēja parlamentā,» jo arī viņam nebija nepieciešamās pieredzes, teica R.Dzintars.

Jau ziņots, ka piektdien Valsts prezidents Valdis Zatlers tiksies ar visām Saeimā ievēlētajām partijām, bet līdz tam komnetārus par valdības veidošanu un premjera kandidātiem nesniegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas