Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vairāki kultūras darbinieki atbalsta Amerika partiju, bet iestāties tajā neplāno

Lai arī vairāki kultūras un izglītības jomas darbinieki pauž atbalstu un ir gatavi līdzdarboties galvaspilsētā topošajā partijā Gods kalpot Rīgai!, tajā iestāties viņi neplāno.
To piektdien apliecināja vairāki cilvēki, kuri piektdien bija ieradušies uz Gods kalpot Rīgai! sapulci.

Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka ticis uzrunāts kā jomas eksperts sadarboties ar topošo organizāciju, kam arī labprāt piekritis, un arī parakstījis tās manifestu. Ideja par lokālas partijas veidošanu konkrētas pašvaldības ietvaros ir atbalstāma, jo līdz ar to ir tuvāka tajā dzīvojošajiem un strādājošajiem. Tomēr rektors politiski tajā neplāno iesaistīties.

Siliņš uzsvēra, ka Kultūras akadēmijai, tāpat kā daudzām izglītības un kultūras iestādēm, vienmēr ir bijusi un būs sadarbība ar pašvaldību, kas ietver arī viedokļu apmaiņu par attīstības jautājumiem. Viņš gan arī norādīja, ka sadarbība ar pašreizējo Rīgas domi ir konstruktīvāka un daudz konkrētāka nekā ar iepriekšējiem sasaukumiem.

Kordiriģents Ints Teterovskis žurnālistiem sacīja, ka saņēmis Rīgas vicemēra Andra Amerika uzaicinājumu apmeklēt pasākumu, lai runātu par Rīgas attīstību un dažādām norisēm tajā, tostarp kultūras jomā. Viņš gan esot apliecinājis, ka politikā iesaistīties neplāno.

"Es esmu sabiedriski un politiski aktīvs cilvēks kā daudzi no mums, bet tīri politiski šī lieta man neinteresē," teica Teterovskis.

Arī vairāki pašvaldības struktūru darbinieki, kuri bija sastopami "Gods kalpot Latvijai!" pasākumā, norādīj, ka topošajā partijā iestāties neplāno.

Savukārt "Rīgas mežu" par Mežaparku atbildīgais valdes loceklis Andrejs Kondratjuks, kurš iepriekš kandidējis arī Saeimas vēlēšanās no "Par labu Latviju" saraksta, aģentūrai BNS apgalvoja, ka saista sevi ar politiku tiktāl, cik tas attiecas un palīdz attiecībā uz viņa darbības jomu. Pašlaik, strādājot Mežaparkā, viņš grib būt pārliecināts par tā attīstības plānu īstenošanu.

"Tā ir vistiešākā darbība rīdzinieku labā," sacīja Kondratjuks.

Viņš arī slavēja ideju par politiska spēka izveidi vienas pašvaldības ietvaros, jo šāds modelis sevi ir labi apliecinājis citviet Latvijā, piemēram, Liepājā un Ventspilī, kas arī uzskatāmas par vienām no veiksmīgākajām pilsētām.

Jau vēstīts, ka Rīgas vicemērs Andris Ameriks piektdien paziņoja par sabiedriskas organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" dibināšanu. Paredzēts, ka tā jau martā pārtaps par partiju un startēs nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Uz sabiedriskās organizācijas dibināšanas pasākumu bija ieradušies kādreiz no LPP/LC ievēlētie Rīgas domes (RD) deputāti, viņu vidū Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Vjačeslavs Stepaņenko, Jānis Šmits, kā arī pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, domes struktūru darbinieks Ainars Baštiks, Izglītības departamenta vadītājs Guntis Helmanis un citi.

Aģentūra BNS novēroja, ka pasākumā ieradušies arī kultūras, radošās inteliģences, izglītības, sporta, uzņēmējdarbības pārstāvji, viņu vidū – Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, kordiriģenti Romāns Vanags un Ints Teterovskis, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un vēl citi.

"Jūs esat tie, kuri ar savu darbu pierādījuši, ka esat pilsētas patrioti. Mums visiem ir viens vienojošais ‒ mēs mīlam savu pilsētu. Sākot veidot šo organizāciju, tās mērķis ir kļūt par lielu partiju. Tā būtu, no vienas puses, ar politisko kodolu, bet, no otras puses, ar domubiedriem, kuri katrs ar savu klātbūtni parāda savu kopējo gatavību izdarīt vairāk," teica politiķis. 

Viņš uzsvēra, ka liela daļa klātesošo pasākumā nebūs topošās partijas biedri.

Ziņots arī, ka līdz ar partijas LPP/LC, kurā līdz šim darbojās Ameriks, darbības izbeigšanu ir sākts likvidācijas process, par ko liecināja publikācija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". LPP/LC biedri par partijas likvidēšanu nobalsoja kongresā 1.decembrī. Vēl pirms tam Ameriks darīja zināmu, ka plāno Rīgas ietvaros veidot politisku spēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas