Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Vāks parakstus par krievu valodas nostiprināšanu Satversmē

Jauniešu kustība Vienota Latvija otrdien vāks parakstus par krievu valodas kā otrās valsts valodas nostiprināšanu Latvijas Republikas Satversmē.

"Tā ir mūsu atbilde kaunpilnajam 16.marta leģionāru gājienam. Tā ir mūsu atbilde neofašistiskajiem spēkam - partijai Visu Latvijai!, kas mēģina diskirditēt Latvijā dzīvojošos krievus. Mūsu e-pasti ir pilni ar atbalsta vēstulēm un mūsu telefoni sprāgst no zvaniem ar vēlmi parakstīties. Esmu pārliecināts, ka vistuvākajā laikā mēs savāksim 10 000 parakstus un Centrālā vēlēšanu komisija varēs izsludināt parakstu vākšanas otro kārtu", norāda Vienota Latvija priekšsedētājs Eduards Svatkovs.

"Mūsu uzdevums ir skaidrs - parādīt savu nelokāmu pozīciju un pierādīt to, ka mēs spējam aizstāvēt savas tiesības, savu valodu - krievu valodu", norāda Dzimtā valoda līderis Valdimirs Lindermans.

Pirmajās četrās dienās kopš ir sākusies parakstu vākšana ir savākti vairāk nekā 600 parakstu par krievu valodu kā otro valsts valodu, informē jauniešu kustība Vienota Latvija un biedrība Dzimtā valoda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas