Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

VM iepirkumu uzraudzībā vēlas virzīt savu cilvēku, ko meklēs konkursā

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) piektdien pēc tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadību žurnālistiem pastāstīja, ka ministrijai ir priekšlikums izvirzīt vienu cilvēku, kurš no ministrijas puses varētu uzraudzīt iepirkumu procedūras, kā arī kontrolēt iespējamos korupcijas riskus valsts kapitālsabiedrībās, veselības nozares aģentūrās un veselības iestādēs.

Ministre cer, ka šis cilvēks tiks atrasts visīsākajā laikā. Ministrijai jau esot gatavs amata apraksts un drīzumā tiks izsludināts konkurss uz šo amatu. Šādam cilvēkam būtu jābūt ar juridiskām vai finanšu zināšanām.

Pirms pienākumu pildīšanas šādam speciālistam gan būs jāiziet apmācība KNAB, lai viņš varētu saprast iespējamos korupcijas riskus.

Kā vēsta BNS, to atzinīgi novērtējusi arī KNAB vadība. KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis sacīja, ka birojs iespēju robežās šādu cilvēku apņemas apmācīt.

Ministre B.Rozentāle īsā laika posmā ar N.Vilnīti tiekas jau otro reizi. Tas notiek pēc iespējamu nelikumību atklāšanām ar iepirkumiem Bērnu slimnīcā, kādēļ apcietinājums piemērots diviem slimnīcas valdes locekļiem un vēl diviem uzņēmējiem.

Lai noņemtu aizdomu ēnu no VM pakļautībā esošajām kapitālsabiedrībām, no nākamā gada plānots arī rīkot centralizētus medikamentu iepirkumus. Iepirkumus centralizēti organizēs Veselības norēķinu centrs. Tādā veidā būs mazāk iespējams korupcijas risks, par ministres teikto vēsta LETA.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas