Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas siltums sāk iepirkt dabasgāzi nākamajai apkures sezonai

AS Rīgas siltums izsludinājis atklātu konkursu par tiesībām piegādāt dabasgāzi 460 000 megavatstundu (MWh) apjomā 2023./2024.gada apkures sezonai, liecina publikācija Latvijas vēstnesī.

Piedāvājumi jāiesniedz līdz 16.februārim.

Kā norādīts iepirkuma nolikumā, dabasgāze Inčukalna pazemes gāzes krātuvē jāiesūknē līdz šī gada 30.septembrim.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, būtiskākais nosacījums, ko strikti ievēro Rīgas siltumapgādes uzņēmums - dabasgāzes izcelsmes valsts nedrīkst būt Krievija.

"Dabasgāzes tirgus, salīdzinot ar pērno gadu, šobrīd ir kļuvis sabalansētāks - ir izveidotas jaunas piegādes ķēdes un plašākas savienojumu iespējas, tādējādi sagaidām zemākas dabasgāzes cenas, kas ļautu nākamajā sezonā mazināt siltuma tarifu rīdziniekiem," norāda uzņēmuma valdes loceklis Raivis Elliņš.

Viņš uzsver, ka uzņēmuma ilgtermiņa prioritāte ir turpināt zaļo kursu, atsakoties no fosilajiem energoresursiem, kas esot videi draudzīgs un ilgtspējīgs lēmums.

Plānotais dabasgāzes apjoms nākamajai apkures sezonai ir par 8% mazāks nekā iepriekšējā, kas saistīts ar siltumapgādes uzņēmuma veikto "zaļo kursu", attīstot biokurināmā jaudas.

Šobrīd atjaunojamo energoresursu īpatsvars ir 52%. Savukārt līdz 2026.gadam AS "Rīgas siltums" plāno saražot 90% siltumenerģijas, izmantojot tikai atjaunojamos energoresursus.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rīgas siltuma" apgrozījums 2021.gadā bijis 146,45 miljoni eiro, bet peļņa - 5,4 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas