Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas ūdens ēkā izdeguši 650 kvadrātmetri; aculiecinieki vaino strādniekus

Ugunsdzēsējiem izdevies likvidēt ugunsgrēku, kas šorīt bija izcēlies SIA Rīgas ūdens administratīvajā ēkā. Kopumā izdeguši 650 kvadrātmetri ēkas jumta un pārseguma.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Inga Vetere pastāstīja, ka ugunsgrēku izdevies likvidēt ap plkst.14.42. Kopumā izdedzis jumts 400 kvadrātmetru platībā un pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem 250 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji notikuma vietu pametuši, taču vēlāk atbrauks pārbaudīt, vai nav radušās kādas jaunas problēmas.

Vetere atturējās minēt ugunsgrēka iespējamo iemeslu - to skaidrošot policija. Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis teica, ka par notikušo sākts kriminālprocess, taču arī policija atturas minēt iespējamos iemeslus.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks SIA Rīgas ūdens administrācijas ēkā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 1, izcēlās ap plkst.10.

Aculiecinieki TV3 Ziņām pastāstīja, ka liesmas parādījušās kādu laiku tam, kad strādnieki šorīt uz jumta nogādājuši materiālus un sākuši darbu. Pēc cilvēku teiktā, strādnieks jumta darvošanai izmantojis gāzes liesmu.

Notikuma vietā ieradās prāvi ugunsdzēsēju spēki - astoņas autocisternas, divi autopacēlāji un vienas autokāpnes. Kopumā ieradās 45 ugunsdzēsēji. Ugunsnelaime tika izsludināta par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku.

Rīgas ūdens preses sekretārs Artūrs Mucenieks pastāstīja, ka ugunsgrēka rezultātā cietušas dažu administratīvo darbinieku biroja mēbeles un personālie datori. Problēmām ar dokumentiem nevajadzētu rasties, jo visi dokumenti ir ieskanēti un glabājas serveros.

Šobrīd uzņēmuma administrācijas darbs nav paralizēts, un ugunsgrēks nav radījis ūdensapgādes, kanalizācijas vai komunikācijas problēmas. "Mums administrācija ir kādās piecās sešās ēkās pilsētas centrā," piebilda Mucenieks.

Degusī ēka ir bijusi apdrošināta.

Saņemot informāciju par notiekošo, notikuma vietu apmeklēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), informēja Rīgas domē.

Ušakovs izsaka pateicību ugunsdzēsējiem par operatīvo darbu, kā arī pateicas uzņēmuma darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi organizēja dokumentācijas glābšanu. Pateicoties viņiem, tā nav gājusi bojā, uzsver Rīgas mērs.

(ziņa papildināta ar 6.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas