Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas ūdens nosedz Rīgas satiksmes tēriņus; pašvaldības uzņēmumi mīnusos

Ūdens un kanalizācijas pakalpojumu sadārdzināšana Rīgā mazina ar domes "vieglo roku" piešķirto braukšanas atvieglojumus radītos zaudējumus, tomēr kopējo Rīgas pašvaldības uzņēmumu finanšu ainu tā neglābj, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (www.db.lv)

SIA Rīgas ūdens 2014. gadu noslēdza ar vairāk nekā 3,2 miljonu eiro lielu peļņu, liecina uzņēmuma gada pārskats. Arī šogad, pēc nerevidētā pusgada pāskata izriet, ka, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, ieņēmumi pieauguši vēl par 24% jeb par 4,5 miljoniem eiro, kas, kā norāda laikraksts, galvenokārt saistīts ar ūdens tarifa sadārdzinājumu pagājušā gada jūlijā. 

Tomēr, neskatoties uz Rīgas ūdens labajiem rādītājiem, kopumā pašvaldībai piederošie uzņēmumi strādājuši ar 480 000 lieliem zaudējiemm, liecina laikraksta aprēķini. Kopējais pašvaldības apgrozījums gan 2014. gadā auga, sasniedzot 318,4 miljonus eiro, kas ir par 13 miljoniem vairāk kā 2013.gadā. Pagājušā gada laikā vairāki pašvaldības uzņēmumi pārdoti un reorganizēti, tādējādi Rīgai no 20 palikuši tikai 13 uzņēmumi.

Kopējās pašvaldības uzņēmumu peļņas sarukšanā vainojami regulāri skandālos ierautās Rīgas satiksmes vērienīgie zaudējumi 4,6 miljonu eiro apmērā.  Lielu daļu zaudējumu rada plašie braukšanas atvieglojumi, kurus pēc tam vēlāk, Rīgas domes vadība izmantot priekšvēlēšanu kampaņās. Pērn no kopējā apgrozījuma tikai 26,2% jev 37,9 miljonus eiro veidoja ieņēmumi no sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas, 5% nesa autostāvvietu pakalpojumi. 

Kopumā pērn sabiedriskajā transportā pārvadāti 150,5 miljoni pasažieru, taču tikai 44,9% no tiem par braucienu maksājuši pilnu maksu. 44,4% pērn sabiedriskajā transportā brauca bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas