Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ameriks uzdod rast risinājumu gaisa piesārņojuma problēmai Rīgā

Ņemot vērā gaisa kvalitātes mērījumus, kas pēdējo nedēļu laikā Rīgā, īpaši Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā, pārsniegta benzola koncentrācija gaisā, Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks uzdevis vides speciālistiem jau uz nākamo ostas valdes sēdi gatavot priekšlikumus konkrētai rīcībai, lai šo situāciju novērstu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Gaisa piesārņojuma cēlonis, iespējams, meklējams ostas teritorijā strādājošo terminālu darbībā.

Tāpat A.Ameriks rosinās jau nākamajā Rīgas brīvostas valdes sēdē lemt par ostai piederošu gaisa kvalitātes kontroles iekārtu iegādi un uzstādīšanu pilnīgi visos ostas teritorijā esošajos bīstamo kravu terminālos, tādējādi nodrošinot regulāru un sistemātisku gaisa kvalitātes monitoringu ostā. "Gadījumā, ja tiks konstatēti nopietni vides pārkāpumi, prasīsim atbildīgajām valsts institūcijām nekavējoties pārtraukt šo uzņēmumu darbību visā ostas teritorijā," sacīja A.Ameriks.

"Šāda situācija prasa asu rīcību. To, ka ostā strādā uzņēmumi, kas vēl joprojām izmanto sen novecojušas tehnoloģijas un par to modernizāciju un atjaunošanu pat nedomā, tādējādi ik dienas apdraudot gan apkārtējo vidi, gan nodarot nopietnu kaitējumu ikviena Rīgas iedzīvotāja veselībai, Rīgas dome un Brīvosta nepieļaus," saka A.Ameriks.

Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu šobrīd vienīgā institūcija, kas tiesīga pieņemt lēmumus par ostas terminālu slēgšanu, ir Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvalde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas