Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čaka ielas velojoslas eksperimenta rezultātus analizēs ilgākā laika periodā

Lai precīzāk novērtētu transportlīdzekļu apmēru un tā ietekmi Aleksandra Čaka ielā, kur tiek veikts velojoslu ierīkošanas eksperiments, satiksmes intensitātes datus jāvērtē ilgākā laika periodā, norāda Rīgas domes Satiksmes departaments.

Jau šobrīd Satiksmes departaments veic gan negadījumu, gan satiksmes intensitātes, gan satiksmes kavējumu datu monitoringu Marijas ielā, Aleksandra Čaka ielā un Krišjāņa Barona ielā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, analizējot pirmo iegūto informāciju, attiecībā par kreisā pagrieziena manevra aizliegšanu no Čaka ielas uz Elizabetes ielu, secināts, ka patlaban problēmas ir rīta stundās, bet pārējā dienas laikā tās ir mazāk izteiktas.

Satiksmes departamentā norāda, ka tehnisku problēmu, lai varētu šo pagrieziena manevru aizliegt, nav, bet jāņem vērā tas, ka pie šāda risinājuma palielināsies satiksmes intensitāte četros maršrutos, proti, Dzirnavu iela - Kr.Barona iela - Elizabetes iela, A.Kalniņa iela - Kr.Barona iela - Elizabetes iela, Merķeļa iela - Kr.Barona iela - Elizabetes iela un 13.janvāra iela - Satekles iela. 

Vienlaikus tiek spriests arī jautājums par divvirzienu velojoslu izveidi Dzirnavu ielā, ja tiks pieņemts lēmums par labu velojoslu izveidei Aleksandra Čaka ielā.

Departaments apsver arī iespēju izvietot platformas, lai rastu risinājumu problēmām, kuras ir vērojams sabiedrisko transportu pieturvietās. Departamentā gan norāda, ka to nebūtu iespējams paveikt ātrāk par februāri.

Saņemti arī vairāki iedzīvotāju iebildumi un atsauksmes - gan pozitīvas, gan negatīvas. Departaments aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un atgādina, ka tranzītam iespējams izmantot alternatīvos ceļus, piemēram, braucot no Daugavas puses, maršrutā Satekles - Valmieras ielas, Merķeļa - Brīvības - Pērnavas, Krasta - Dienvidu tilts - Piedrujas - Braslas iela vai, braucot no Purvciema puses, maršrutā Braslas - Piedrujas - Dienvidu tilts - Krasta, Pērnavas - Senču - Zirņu - Kr.Valdemāra (Skanstes) iela.

Patlaban turpinās papildu darbi situācijas uzlabošanai Aleksandra Čaka ielā, lai eksperiments varētu norisināties pēc iespējas veiksmīgāk, apgalvoja departamentā.

Eksperiments ar pagaidu velojoslām ilgs līdz aprīlim. Eksperimentālās velojoslas Marijas un Aleksandra Čaka ielās tika izveidotas 11.novembrī.

Kā norāda Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV), veicot šo eksperimentu, īpaši svarīgs ir iedzīvotāju viedoklis - to cilvēku, kas dzīvo, strādā un ikdienā pārvietojas pa šo ielu. "Mūsu galvenais mērķis ir radīt ērtu, patīkamu, mūsdienīgu un, galvenais, drošu vidi visiem satiksmes dalībniekiem," viņš teica.

Kā ziņots, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja eksperimentālu pagaidu velojoslu izveidi Čaka un Marijas ielā, lai arī speciālisti brīdināja, ka šāds solis būtiski palielinās sastrēgumus, kuros nāksies stāvēt arī sabiedriskajam transportam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas