Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Cenu atšķirības, pērkot biļeti jaunajos un vecajos tramvajos, paliks

Uzņēmums Rīgas karte iecerējis mainīt e-talonu iegādes vietu izvietojumu, lai turpmāk šāda iespēja būtu ne tālāk kā 300 soļu no katras pieturvietas. Taču pašapkalpošanās biļešu tirdzniecības automāti nebūs maršrutos, kuros kursē zemās grīdas tramvaji, jo tajos jau ir šādi automāti. Tas gan nozīmē, ka maršrutos, kur kursē gan jaunie, gan vecie tramvaji, iedzīvotājiem biļešu iegāde transportā arī turpmāk būs kā laimes spēle - ja gadās jaunais tramvajs, e-talons pērkot automatā izmaksā 50 santīmus, ja jābrauc ar veco tramvaju, biļete, pērkot pie vadītāja, maksā 70 santīmus.

Diena.lv lasītāji ziņo, ka pasažieriem daudzviet ikdienas gaitās starp mājām un skolu vai darbu, nav iespēja iegādāties e-talonu par 50 santīmiem un līdz e-talonu tirdzniecības vietai nākas mērot krietni vairāk par 300 soļiem. Īpaši izteikti tas ir tālāk no pilsētas centra. Turklāt līdz ar Plus Punkta kiosku aizvēršanos e-talonu iegādes vietu skaits galvaspilsētā krietni sarucis.

Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis Diena.lv skaidroja, ka jaunajos tramvajos e-talonu tirdzniecības automāti uzstādīti, jo pasažieriem nav iespējas piekļūt pie tramvaja vadītāja, bet ir jānodrošina iespēja iegādāties braukšanas biļeti transportlīdzeklī. Cenu atšķirībās Zaķis problēmas nesaskata, jo ikvienam pasažierim ir iespēja iegādāties e-talonu par 50 santīmiem kādā no tirdzniecības vietām.

Pašlaik Rīgā ir 26 zemās grīdas tramvaji, kuri kursē 6. un 11.maršruta līnijās. Tiesa, ar 26 tramvajiem ir par maz, lai nodrošinātu satiksmi šajās divās līnijās, tāpēc tur kursē arī vecie tramvaji, kuros iespēja iegādāties biļeti ir tikai pie vadītāja, atzīst Zaķis. Šī gada beigās vai nākamā gada sākumā Rīgas satiksme plāno īstenot zemās grīdas tramvaju ieviešanas otro posmu, kas paredz pielāgot infrastruktūru zemās grīdas tramvajiem arī Imantas virzienā – 4. un 5.tramvaja maršrutos. Sākotnēji gan nepieciešamas investīcijas, jānomaina kontakttīkli, jāizsludina jaunu tramvaju iepirkums, savukārt pēc iepirkumu izsludināšanas paies vismaz gads, līdz jaunie tramvaji varēs pārvadāt pasažierus Rīgā. Tādējādi jaunie tramvaji ar iespēju tajos iegādāties arī e-talonus Imantas pusē varētu būt tikai pēc aptuveni diviem gadiem.

Līdz ar Plus Punkta kiosku aizvēršanos e-talonu iegādes vietu skaits galvaspilsētā samazinājies par 64 vietām. Rīgas kartes valdes loceklis Aleksandrs Brandavs norāda, ka sūdzības par e-talonu iegādes iespējām pēdējā laikā neesot daudz. Turklāt tiklīdz biļešu tirdzniecības termināļi tiks atgūti no Plus Punkta, tie tiks nodoti jauno īpašnieku rokās. Uz iespēju tirgot e-talonus esot pieteikušies jau vairāk nekā divsimt kioski, tirdzniecības ķēdes un arī mazie veikaliņi. Piedāvājumu tirgot e-talonus izteicis arī Plus Punkta investors no Dānijas, taču Rīgas karte to noraidījusi gaidot, lai tiek segts jau pašlaik uzkrātais parāds.

Brandavs arī norādīja, ka Rīgas karte ir izstrādājusi un apstiprinājusi jaunu stratēģiju par termināļu tīkla izvietojumu, lai pasažieriem arī attālāk no centra būtu iespēja iegādāties e-talonu. Jaunajā stratēģijā paredzēs, ka pasažierim ir jābūt iespējai iegādāties e-talonu ne tālāk kā 300 soļu rādiusā no sabiedriskā transporta pieturvietas.

Tā dēvēto pašapkalpošanās termināļu, no kuriem patlaban 33 izvietoti pieturvietās, atrašanās vietas nav plānots mainīt. Savukārt vēl 13 patlaban ir izvietoti dažādās tirdzniecības vietās, un tos plānots pārvietot uz pieturvietām. Brandavs klāstīja, ka tas varētu notikt pusgada laikā, jo līdz ar termināļu pārvietošanu nepieciešama arī pieturvietu pārbūve – jāievelk elektrība utml.

Jau vēstīts, ka Plus Punkta īpašnieku starpā valda nesaskaņas, kas novedušas pie finansiālām grūtībām un septembra sākumā uzņēmuma tirdzniecības vietās apturēta e-talonu tirdzniecība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas