Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
Kehre prognozē, ka cirka ēkas pārbūvi varētu veikt 5–7 gados. Šobrīd viņa veido savu komandu un gaida ierodamies ekspertu no Francijas Johanu Floku, kurš konsultēs cirka stratēģijas izstrādi

Cirka fasādei vajag vēl naudu

Pamatīgās plaisas, kas redzamas atsevišķu Rīgas cirka telpu sienās, pašlaik platākas nekļūs – ir pabeigta fasādes nostiprināšana, uzstādot pagaidu metāla atsaites no Merķeļa ielas fasādes uz iekšējo nesošo konstrukciju. Taču tas ir pagaidu risinājums, un nepieciešams veikt fasādes konservāciju. Šim mērķim Kultūras ministrija prasīs valdībai aptuveni 300 000 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, ceturtdien lasāms laikrakstā Diena.

Rīgas cirkā trešdien žurnālistiem tika atrādītas telpas, kurās darbi pabeigti – pelēkās metāla savilces ir redzamas un nav iedomājams, ka tās varētu tādā izskatā palikt arī tad, kad ēka tiks ekspluatēta. Taču, lai fasādi nostiprinātu ilgākā laika periodā, tā jākonservē ar pāļu spiešanas metodi. Kad tas būs izdarīts, varēs plānot vispārējo ēkas pārbūvi, kas ilgs aptuveni 5–7 gadus. Šajā laikā cirka darbību plānots nodrošināt pārejas apstākļos, nepieciešamības gadījumā izmantojot citas telpas, stāstīja VSIA Rīgas cirks valdes locekle Ināra Kehre, kura amata pienākumus sāka pildīt 28. aprīlī. Viņa sākusi veidot savu darbinieku komandu, un pirmā tajā iekļāvusies Māra Pāvula, kura strādā pie cirka izglītības programmas stratēģijas izstrādes. 

Diena vaicāja Finanšu ministrijas parlamentārajam sekretāram Edgaram Putram (ZZS), vai līdzekļus varētu piešķirt šogad, izskatot budžeta grozījumus. Taču līdzekļu pieprasījums vēl nav saņemts, tāpēc arī nav apspriests. Cirka fasādes stiprināšanai pērn piešķirti 172 tūkstoši eiro, bet visa summa nav iztērēta, zināja stāstīt E. Putra. Viņš tīri teorētiski pieļāva, ka valdība jauno līdzekļu pieprasījumu varētu atbalstīt, ņemot vērā, ka ēkas fasādes stāvoklis joprojām ir slikts. 

Kultūras ministrijas pārstāve Lita Kokale Dienai atgādināja, ka pērn notika ēkas tehniskā ekspertīze, kurā konstatēja būves tehnisko nolietojumu. SIA CMB secināja – ēka ir apmierinošā tehniskajā stāvoklī ar nolietojumu 39%. Ievērojot ēkas Merķeļa ielas fasādes deformācijas, to neprognozējamo ietekmi uz kopējo ēkas daļas telpisko noturību, ugunsdrošības prasības un vides pieejamības prasības, ekspertīzē tika ieteikts neizmantot ēku plašizklaides pasākumu rīkošanai. Vienlaikus līdz atjaunošanas darbu uzsākšanai tika atļauta ēkas ekspluatācija cirka administrācijas izvietošanai un priekšnesumu sagatavošanai.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 11.maija, numurā!


 

Top komentāri

būvinženieris
b
par 300 000 var jaunu sienu uzbūvēt , ar visu pamatu , protams ja naudu uzskata par vērtību , nevis lai uz to iedzīvotos
Attieksmes maiņa
A
Līdzekļu trūkums Rīgas cirka ēkas uzturēsanas remontiem un renovācijai bija cēlonis un pamats RC ieprieksējās vadības nomaiņai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas