Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

FOTO: Rīgā atklāts Latvijas simtgadei veltītais monumentālais karoga masts

Trešdien svinīgā dāvinājuma ceremonijā Rīgā uz AB dambja tika atklāts valsts simtgadei veltītais 60 metrus augstais Latvijas karoga masts, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

"Ar lepnumu par Latvijas valsti un godinot tās simbolus, Rīgas pilsēta ar pateicību pieņem dāvinājumu no biedrības Latvijas karogs un apsola rūpēties, lai tas mūžīgi plīvo pār Rīgu," atklāšanas ceremonijā pauda Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa). 

Karoga masts nu ir Rīgas pašvaldības īpašums, un pašvaldība arī turpmāk nodrošinās masta apsaimniekošanu un uzturēšanu.

"Pēc gada un viena mēneša Latvijai apritēs apaļi simts gadi. Šo laiku dzīvosim simtgades zīmē. Biedrības Latvijas karogs iniciatīva izvietot Rīgā un citās Latvijas pilsētās monumentāla lieluma Latvijas karogus ir īpaši apsveicama, jo tās mērķis ir vairot valsts iedzīvotājos lepnumu par Latvijas valsts un tās tautas simboliem," uzskata Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA).

Latvijas karogs ir unikāls ilgtermiņa projekts, kurā līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018. gadā ir iecerēts izvietot monumentālus valsts karogus gan Rīgā, gan Latvijas novados. Monumentālie Latvijas karogi jau ir izbūvēti Ogrē, Smiltenē, Valkā un Limbažos. Savukārt to uzstādīšana vēl tiek plānota Siguldā, Alūksnē, Liepājā un Valmierā. Novados karoga mastu izbūve tiek realizēta gan par ziedotāju, gan pašvaldību līdzekļiem. Rīgā projekts ir realizēts par privātiem ziedojumiem.

Svinīgajā dāvinājuma ceremonijā piedalījās arī bijušie Latvijas valsts prezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, Saeimas frakciju vadītāji, Rīgas domes frakciju un komiteju vadītāji, biedrības Latvijas karogs biedri un projekta mecenāti – Armands Garkāns, Jānis Kols, Juris Kravalis, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas