Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gobzems Rīgā iecerējis protesta akciju

Opozīcijas politiķis Aldis Gobzems (LuK) šodien Rīgā ir iecerējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, neļaut pasākuma rīkošanu esot rekomendējušas tiesībsargājošās iestādes. Arī pašvaldībai pēc saziņas ar organizatoru neesot radusies pārliecība, ka organizētājs uzņemsies atbildību par pasākumu, ja tas nenoritēs atbilstoši valstī spēkā esošajām regulējošajām normām.

Pašvaldība atzīmē, ka tāpat nav gūta pārliecība, ka organizētājs sadarbosies ar policiju, bet radies pretējs priekšstats, par ko liecinot pagājušās nedēļas notikumi citās Latvijas pilsētās.

Pašvaldība secinājusi, ka neesot lietderīgi nodrošināt organizatora tiesības rīkot pasākumu 20 cilvēkiem, jo tādējādi tiešā veidā tiktu apdraudētas citu cilvēku tiesības uz veselību, apdraudot visas sabiedrības veselības drošību.

Gobzems sociālajos tīklos ir informējis, ka šodien pēcpusdienā rīkos protesta akciju Rīgā, pie pils.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks LTV atzina, ka šai akcijai policija ir paredzējusi atsevišķu drošības pasākumu plāns, taču Ruks cer, ka sabiedrības inteliģences pakāpe ir pietiekami augsta, lai neļautos provokācijām.

LETA jau ziņoja, ka VP kopumā pret Saeimas deputātu Gobzemu sākusi pāris desmitus administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem viņa politiskajos pasākumos.

Policija arī noskaidrojusi daļu no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem, un patlaban turpinās konstatēto materiālu izvērtēšana. Līdz šim septiņos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi pret sapulču dalībniekiem.

Gobzems 6.decembrī bija ieradies uz tikšanos ar atbalstītājiem Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā. Tukumā, Ventspilī un Liepājā deputātu īslaicīgi aizturēja policija.

..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas