Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jau otro nedēļu netiek mērīta gaisa kvalitāte Valdemāra ielā

Tehnisku iemeslu dēļ jau otro nedēļu netiek aprēķināts gaisa piesārņojuma indekss pilsētas centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā, pastāstīja Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departamenta Gaisa un ūdens aizsardzības nodaļas speciālists Jānis Klepers.
"Patlaban gaisa piesārņojums netiek mērīts Valdemāra ielā, jo ir datu savākšanas problēmas datortehnikas kļūmes dēļ. Dati par Tvaika un Brīvības ielu gan joprojām tiek ievākti un ir pieejami," norādīja Klepers.

Problēmu RD cer novērst nākamnedēļ.

"Tā kā snieg un ir vējains, piesārņojumu epizodes pēdējo divu nedēļu laikā nav novērotas, un izteiktais dienvidrietumu vējš labi tīra ielas. Arī iedzīvotāju sūdzības nav saņemtas," sacīja RD pārstāvis.

Pēc Klepera teiktā, arī Eiropas Komisija nepiemēros sankcijas par noteikumu neievērošanu, jo gaisa kvalitāte tiek mērīta vēl divās citās Rīgas stacijās.

RD piesārņojumu mēra Valdemāra ielā posmā starp Dzirnavu un Lāčplēša ielu. Gaisa kvalitāti raksturo ar indeksu, ko aprēķina pēc četru dažādu gaisa piesārņotājvielu koncentrācijas – Valdemāra ielā pēc slāpekļa dioksīda, ozona, benzola un cieto daļiņu (PM10) koncentrācijas. Gaisa piesārņojums tiek mērīts arī Brīvības ielā 73 un Tvaika ielā 44.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas