Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

JV kā kompromisu koalīcijas Rīgā izveidošanai PP piedāvā Pilsētas attīstības komitejas vadīšanu

Rīgas domes koalīcijas izveides sarunās Jaunā vienotība (JV) kā kompromisu Par/Progresīvajiem (PP) piedāvā "atdot" Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, šodien žurnālistiem pēc divpusējām sarunām ar PP sacīja JV politiķis, galvaspilsētas priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis.

Rīgas pilsētas attīstības komiteju pašlaik vada JV Rīgas domes deputāte Inese Andersone, kura žurnālistiem apliecināja, ka ir gatava pie Rīgas attīstības strādāt arī citā statusā.

Ķirsis norādīja, ka JV trešdien gaidīs atbildi par šo piedāvājumu no PP. Politiķis cer, ka PP pieņems šo piedāvājumu. Gadījumā, ja atbilde būs noraidoša, Ķirša skatījumā, tas būšot signāls, ka PP vēloties iet uz ārkārtas vēlēšanām.

JV frakcijas politiķis skaidroja, ka iepriekšējās sarunās PP esot pauduši, ka pašlaik viņi palikuši tādos kā zaudētājos. Tāpēc JV šodien arī nākusi klajā ar šādu kompromisa piedāvājumu, kas paredzētu, ka PP pārraudzītu četras no astoņām Rīgas domes atbildības jomām. Tas vērtējams kā "gana solīds" kompromiss, uzsvēra Ķirsis.

PP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs un PP deputāte Laima Geikina žurnālistiem norādīja, ka frakcija vērtēs šo JV priekšlikumu.

Kossovičs piebilda, ka piedāvājums gan neatbild uz PP jautājumu jeb aicinājumu attiekties no neefektīvi strādājošā modeļa ar trīs vai vairāk vicemēriem. Viens mērs un viens vicemērs nodrošinātu efektīvāku pārvaldību, atzīmēja politiķis. Reizē "Progresīvie" JV priekšlikumu ļoti nopietni apsvērs, atzīmēja Kossovičs.

Geikina norādīja, ka JV rosinājums tiks apsvērts arī Kustības "Par!" valdē. Jautājums nav par amatiem, bet to, ka līdzšinējais pārvaldības modelis, kurš iekļauj apslēptus riskus, nav efektīvi strādājis, atzīmēja PP frakcijas politiķe.

Šāds kompromisa variants no JV puses piedāvāts, ņemot vērā, ka PP iebilst pret trīs vicemēru amata saglabāšanu, aicinot saglabāt tikai vienu vicemēra amatu. Kossovičs arī bija izteicies, ka trīs partiju blokam koalīcijas sarunās jāpiedāvā līdzvērtīgas sadarbības modelis, kas ievērotu arī PP intereses.

Kā ziņots, visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiek sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata. Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ziņojuma disciplinārlieta pret Satiksmes departamenta amatpersonām ir izbeigta bez rezultāta.

JV, NA/LRA un KR ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē esot iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu. JV, NA/LRA un KR noraidījušas PP priekšlikumu samazināt vicemēru skaitu no trim līdz vienam un pārdalīt atbildības sfēras, JV atņemot atbildību par satiksmes jomu.

(Pievienota 4. un 6.-7.rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas