Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ķirsis: Tūristu skaits Rīgā atgriežas pirms kovida līmenī

Tūristu skaits galvaspilsētā atgriežas pirms "Covid-19" līmenī, šodien preses konferencē informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Tūristu skaits, kas nakšņo viesnīcās, nākamgad sasniegšot 2019.gada līmeni, bet tūristu skaits, kas nakšņo dzīvokļos, šo līmeni sasniegs jau šogad.

Kā preses konferencē informēja Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūras (RITA) direktors Fredis Bikovs, šogad septiņos mēnešos viesnīcās Rīgā nakšņojuši 617 647 tūristi, kas, salīdzinot ar 2023.gadu, ir par 14% vairāk.

Kā skaidroja Ķirsis, Covid-19 nav būtiskākais iemesls, kādēļ iepriekš samazinājies tūristu skaits. Beidzoties pandēmijai, cilvēki iznāca no mājām un atsāka ceļots. 

Savukārt pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Rīga zaudēja aptuveni 200 000 Krievijas un Baltkrievijas tūristu, kas neatgriezīsies, līdz ar to Rīgā šos tūristus cenšas aizvietot ar Rietumeiropas un Skandināvijas tūristiem.

Kā ziņots, šodien RITA notiek preses konference, kurā tiks sniegta informācija par 2024.gada tūrisma datiem Rīgā un līdz šim organizētajām kampaņām tūrisma veicināšanai, kā arī ar plānoto ziemas kampaņu.

Pašvaldības aģentūra "Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra" izveidota 2021.gadā. Tās galvenais mērķis ir nodrošināt ilgstspējīgu un caurskatāmu investīciju un tūrisma veicināšanu pasaulē, tai kalpojot par vienu kontaktpunktu jebkurai ārējai ieinteresētajai pusei, tostarp investoriem, uzņēmumiem, tūristiem un iedzīvotājiem; sniegt informāciju, risināt problēmas un nodrošināt plaukstošu un ilgtspējīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai, tādējādi atbalstot esošos investīciju projektus, kā arī piesaistot jaunus, veicinot tūrisma attīstību un Rīgas starptautisko atpazīstamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas