Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Konkursā uz Rīgas satiksmes valdi pieteikušies 176 kandidāti

Izsludinātajā konkursā uz SIA Rīgas satiksme valdes locekļu amatiem saņemti 176 kandidātu pieteikumi, liecina uzņēmuma publicētā informācija.

Lai atlasītu uzņēmuma valdi piecu cilvēku sastāvā, kandidātu tālākā vērtēšana notiks vēl divās kārtās, un to veiks personāla atlases kompānija SIA Human Source un uzņēmumā izveidota valdes atlases nominācijas komisija. 

Izveidotajā valdes atlases nominācijas komisijā iekļauti trīs Rīgas satiksmes padomes locekļi, Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece, Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors, Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs un Latvijas pasažieru pārvadātāju asociācijas deleģētais pārstāvis.

Plānots, ka Rīgas satiksmes jaunās valdes piecu locekļu atlase varētu notikt līdz 2019.gada 31.decembrim.

Kā ziņots, konkursā tiks izraudzīts valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis attīstības un komercjautājumos, valdes loceklis finanšu jautājumos, valdes loceklis infrastruktūras jautājumos un valdes loceklis ekspluatācijas jautājumos.

Rīgas satiksme palika bez valdes pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktās iepirkumu lietas. KNAB sāka kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem - par 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013.gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013.gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Pēc lietas sākšanas visa toreizējā valde atkāpās no amatiem. Uzņēmuma valdē strādāja priekšsēdētājs Leons Bemhens, toreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (S), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs (Gods kalpot mūsu Latvijai), kā arī partijas Gods kalpot Rīgai biedre Inese Švekle. Rīgas satiksmei tika iecelta pagaidu valde, kuras sastāvs laika gaitā mainījās, bet pašlaik to vada Ernests Saulītis un tajā strādā arī Armands Krūze, Juris Švanders un Jakrins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas