Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV: Ar Saskaņas konsultantu saistīti uzņēmumi saņēmuši naudu arī no RD Ārlietu pārvaldes

Ar partijas Saskaņa priekšvēlēšanu kampaņas konsultantu no Vācijas Lucu Meieru saistīti uzņēmumi dažādās pasaules valstīs saņēmuši kopsummā gandrīz 70 000 eiro lielus maksājumus arī no Rīgas domes Ārlietu pārvaldes par trim ekspertu semināriem ārvalstīs, no kuriem divi nav notikuši, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Rīgas domes Ārlietu pārvaldē Panorāmai skaidroja, ka minētās firmas, kas rīkos seminārus un kurām pārskaitīt naudu, izraudzītas pēc konsultēšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāja biroju. Šīs firmas reģistrētas gan Vācijā, gan Zviedrijā, gan Spānijā, un visas ir saistītas ar Saskaņu konsultējušo sabiedrisko attiecību speciālistu un lobistu Meieru, vēstīja Panorāma.

No trīs ieplānotajiem semināriem esot noticis tikai viens, bet pārējos divus bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) atcēlis līdz ar savu aiziešanu no galvaspilsētas mēra amata. Avansu par diviem nenotikušajiem semināriem ar Meieru saistītās firmas gan esot saņēmušas, un pēdējais pārskaitījums veikts dienā, kad Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB) notikušas kratīšanas, kuras varētu būt saistītas ar līdzīgiem maksājumiem no RTAB konta.

Lūgta pierādīt, ka semināri patiešām organizēti un vismaz viens no tiem arī noticis, Rīgas domes Ārlietu pārvaldes pārstāve Panorāmai apgalvoja, ka dokumenti par to vairs neatrodas birojā.

Ušakovs uz Panorāmas jautājumiem neatbildēja, un arī bijušais RTAB valdes loceklis Maksims Tolstojs (S), kurš ir aizdomās turētais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, atteicās sniegt konkrētas atbildes uz uzdotajiem jautājumiem, aizbildinoties ar iespējamu izmeklēšanas noslēpumu. Viņš tikai uzsvēra, ka savus darba pienākumus Rīgas domes struktūrvienībās veicis godprātīgi un nevienu pretlikumīgu maksājuma dokumentu nav parakstījis.

Kā ziņots, arī RTAB, kur KNAB darbinieki šopavasar veica kratīšanas, pērn bija noslēdzis vairākus līgumus ar Meieru, kurš cita starpā 2012.gadā veidoja Vācijas kancleres Angelas Merkeles priekšvēlēšanu kampaņu, iepriekš vēstīja LTV raidījums de facto. Raidījums vēstīja, ka Meieru Saskaņa bija piesaistījusi priekšvēlēšanu kampaņas veidošanai pirms 2018.gada Saeimas vēlēšanām.

RTAB bija noslēgti vairāki līgumi ar Saskaņas konsultanta Meiera firmām par Rīgas reklamēšanu ārvalstīs, piemēram par tūrisma semināra rīkošanu. Līgumi ir bijuši līdz pat 50 000 eiro vērti, bet kopēja summa, ko Meiers varētu būt saņēmis no Rīgas domes nodibinājuma, ir ap 300 000 eiro, iepriekš vēstīja de facto.

Kā ziņots, KNAB pavasarī informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

RTAB un Rīgas domes telpās arī tika veiktas kratīšanas. KNAB uz laiku aizturēja RTAB valdes locekli Vitu Jermoloviču (GKR) un biroja vadītāju Ingunu Priedīti, savukārt RTAB valdes loceklis Tolstojs kratīšanu laikā bija komandējumā Krievijā, bet pēc komandējuma beigām darbā neatgriezās, un viņa atrašanās vieta kolēģiem ilgstoši nebija zināma. Vēlāk, pēc atgriešanās Latvijā, Tolstoju uz laiku aizturēja KNAB.

Top komentāri

Kika
K
Ušakovs ir ne tikai Rigas korupcijas seja, bet gan noziedzigas bandas krusttēvs. Cik " sociăldemokrāti" Sashaņa 10 gadis muns ir nozaguši? Zagļiem jasēź cietumă nevus Briselē.. Beidzot sods ir jasaņem.
Neslāvs
N
Mūsu Rīgā saimnieko krievu okupanti !
ērce
ē
Rīgas domes "Ārlietu pārvalde" ? Kas te notiek ? Kurā valstī vēl pilsētas nodarbojas ar ārlietām? Varbūt viduslaikos. Ir gan mūsu valdības gļēvas, ka tādu nodevību pieļauj !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas