Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju skaits novembrī palielinājies par 15,7%

Rīgā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju skaits novembrī palielinājies par 15,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par vakcinētajiem iedzīvotājiem novembra sākumā un tiem, kuri vakcinēšanos noslēguši līdz mēneša beigām.

Vislielākais vakcinācijas aptveres pieaugums bijis Spilvē, Voleros un Bolderājā - attiecīgi par 34,4%, 33,3% un 31%. Šajās apkaimēs tomēr ir salīdzinoši maza vakcinācijas aptvere - no 43% līdz 55%.

Vislielākā vakcinācijas aptvere ir Beberbeķos, kur novembra beigās tā sasniegs 70%.

Rīgā kopumā vakcinācijas aptvere visu tautību iedzīvotājiem novembra beigās būs pieaugusi līdz 59%. Savukārt starp cittautiešiem vakcinācijas aptvere galvaspilsētā būs mazāka, jo būs vakcinēti 54% nelatviešu.

Vislielākais vakcinācijas aptveres kāpums starp cittautiešiem galvaspilsētā ir bijis Voleros, kur tas palielinājies par 66,7%.

Kā ziņots, lai gan pēdējā mēneša laikā visstraujāk - par 11 procentpunktiem - pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars palielinājies Latgalē, tomēr vakcinācijas aptvere šajā reģionā joprojām būtiski atpaliek no pārējās valsts, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aktualizētie dati.

CSP ir apkopojusi datus par personām, kuras bija pabeigušas vakcināciju līdz 17.novembrim, tātad pilnībā vakcinētās personas statuss tām stāsies spēkā 1.decembrī.

Valstī kopumā pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars pēdējā mēneša laikā ir palielinājies par deviņiem procentpunktiem, sasniedzot 57%.

Latvijas reģionos vakcinācijas pieaugums pēdējā mēnesī bijis 8 līdz 11 procentpunktu robežās. Visstraujākais pieaugums bijis vērojams Latgalē, vakcinācijas līmenim palielinoties par 11 procentpunktiem - no 37% līdz 48%. Par 10 procentpunktiem pieaugusi vakcinācijas aptvere Zemgalē (no 46% līdz 56%) un Kurzemē (no 47% līdz 57%). Par astoņiem procentpunktiem vakcinācijas līmenis paaugstinājies Rīgā - no 51% līdz 59%, Pierīgā un Vidzemē - abos no 52% līdz 60%.

Visaugstākais vakcinēto īpatsvars starp republikas pilsētām joprojām ir Valmierā - 64%, un mēneša laikā tur vērojams pieaugums par septiņiem procentpunktiem. Otrs augstākais vakcinēto īpatsvars ir Jūrmalā - 60% (+8 procentpunkti). Trešajā vietā ir galvaspilsēta ar 59% (+8 procentpunkti) pilnībā vakcinētu rīdzinieku.

Latvijas vidējam rādītājam - pilnībā vakcinēti 57% pilsētas iedzīvotāju - atbilst situācija Jelgavā un Liepājā, un abās šajās pilsētās pagājušajā mēnesī bija pieaugums par deviņiem procentpunktiem. Lielajās pilsētās, kurās vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars ir zem Latvijas vidējā, pēdējā mēneša laikā rādītājs pieaudzis visstraujāk: Ventspilī vakcinējušies 56% iedzīvotāju (+11 procentpunkti), Daugavpilī 51% (+11 procentpunkti), Jēkabpilī 51% (+12 procentpunkti), Rēzeknē 48% (+11 procentpunkti).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas