Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā šogad uzstādīs septiņas lielās Ziemassvētku egles

Rīgā šogad 2.decembrī uzstādīs septiņas lielās, apmēram 40 gadus vecās Ziemassvētku egles, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Trešdien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) Tīreļu mežniecībā izvēlējās Rīgas Ziemassvētku egles, kuras uzstādīs Rātslaukumā, Doma laukumā un 11.novembra krastmalā.

Kopumā Rīgas dome pilsētā uzstādīs septiņas egles, bet galvenā un krāšņākā egle šogad atkal būs Rātslaukumā. Atklāšanas pasākums paredzēts 2.decembrī, kad egle tikšot iedegta "ar Ginesa rekorda palīdzību", proti, iededzot Rīgas egli, plānots uzstādīt pasaules rekordu ar lielāko Rūba Goldberga mašīnu.

Rūba Goldberga mašīna sastāv no daudziem mehāniskiem posmiem, kuri ar domino efekta palīdzību rada garu ķēdes reakciju - posms pēc posma iedarbina viens otru pēc kārtas, kamēr nonāk galamērķī. Šoreiz galamērķis būs slēdzis, kas iedegs Rīgas egli.

Gan Doma laukumā, gan 11. novembra krastmalā, gan Rātslaukumā tiks uzstādītas apmēram 40 gadus vecas, 14 līdz 16 metrus augstas egles, kuras šodien noskatīja Rīgas domes vadība un žurnālisti.

Bez trim galvenajām pilsētas centra eglēm Ziemassvētku egles tiks izvietotas arī apkaimēs - Ziemeļblāzmā, pie Degalava ielas kalna, Barona un Elizabetes ielas stūrī pie Leļļu teātra, kā arī pie Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas