Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas pagaidu administrācija Covid-19 kompensācijās piešķir gandrīz 3 miljonus eiro

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien dažādās ar Covid-19 saistītās kompensācijās pašvaldības iestādēm kopumā piešķīra gandrīz 3 miljonus eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme tika piešķirti 2,29 miljoni eiro.

Uzņēmums sākotnēji par laika posmu no 13.marta līdz 30.aprīlim bija lūdzis kompensēt 3,13 miljonus eiro, no kuriem vairāk nekā 840 000 eiro bija zaudējumi par negūtajiem ieņēmumiem no autostāvvietu pakalpojumiem. Tomēr domes Finanšu departaments uzskata, ka uzņēmumam piešķirtās tiesības pārvaldīt autostāvvietas un gūt no tā ienākumus neietekmē kārtību, kādā domei ir jākompensē ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistītos zaudējumus. 

Tādēļ dome kompensēja tikai 2,29 miljonus no lūgtās summas. Uzņēmums plāno lūgt arī kompensācijas par maiju un jūniju.

Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam Covid-19 laikā negūto ieņēmumu kompensēšanai Rīgas domes pagaidu administrācija piešķīra 420 000 eiro.

Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ zoodārzs bija pilnībā slēgts no 14.marta līdz maija vidum. Līdz ar to ieņēmumu no ieejas biļešu tirdzniecības un maksas pakalpojumu sniegšanas iestādei nebija, jo zoodārza pakalpojumus attālināti piedāvāt nav iespējams.

Atbilstoši grāmatvedības datiem, laika posmā no gada sākuma līdz 30.aprīlim zoodārza pašu ieņēmumi samazinājušies par aptuveni 233 000 eiro, salīdzinot ar attiecīgu periodu 2019.gadā.

Zoodārza budžeta deficīta pieaugums sagaidāms arī maijā un jūnijā, kad tika plānoti pašu ieņēmumi no ieejas biļetēm aptuveni 210 000 eiro apmērā mēnesī.

"Ņemot vērā zoodārza iepriekšējo pieredzi no 2008.gada krīzes, pat atsākot darbību pilnā apmērā, var paredzēt būtisku apmeklētāju skaita kritumu 2020.gada sezonā," pauž iestādes vadība, norādot, ka šobrīd apzinātais finansiālais deficīts lēšams aptuveni 420 000 eiro apmērā.

Vienlaikus administrācija piešķīra kompensācijas Labklājības departamentam un vairākām sociālās aprūpes iestādēm par dezinfekcijas līdzekļu iegādi. Šim mērķim atvēlēja 66 050 eiro.

Vēl 5542 eiro piešķīra sociālās aprūpes centram Gaiļezers, bet 4715 eiro - Rīgas patversmei, lai nodrošinātu iestāžu darbiniekiem piemaksu 60% apmērā no mēnešalgas. Šajās iestādēs bija konstatēta saslimšana ar Covid-19 un darbiniekiem darbs saistīts ar īpašu risku inficēties, jo tie strādāja īpaša riska teritorijā.

Līdzekļi kompensāciju izmaksai tiks ņemti no Rīgas rezerves fonda. Apstiprinot pašvaldības budžetu, administrācija šajā fondā cīņai ar Covid-19 paredzējusi 13,8 miljonus eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas