Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas pagaidu administrācija pieprasījusi skaidrojumu par iebrukušo Ģertrūdes ielu

Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics atbildīgajām domes amatpersonām pieprasījis skaidrojumu par iebrukušo Ģertrūdes ielas segumu, informē dome. Paskaidrojumi pieprasīti Satiksmes departamenta direktoram Vitālijam Reinbaham un Rīgas izpilddirektora pienākumu izpildītājai Ivetai Zalpēterei.

Zalpētere šobrīd kā izpilddirektora pienākumu izpildītāja ir pašvaldības kapitāla daļu turētāja AS Rīgas Siltums" kas ir uzņēmies atbildību par notikušo.

"Šādas situācijas, kurās iedzīvotāju un viņu mantas drošība ir pakļauta lielam riskam, ir nepieļaujamas un nekādā gadījumā nedrīkst atkārtoties. Tieši tādēļ nekavējoties jāsaprot konkrētā gadījuma cēloņus un turpmāko pašvaldības rīcību seku novēršanai. Turklāt jāizslēdz iespēja šādai situācijai atkārtoties citviet," pauž Balševics.

Zalpētere aģentūrai LETA sacīja, ka ir pieprasījusi Rīgas siltums padomei nekavējoties sniegt informāciju par notikušo, bet pēc tam tuvākajā laikā situācija tiks izrunāta.

Kā ziņots, izveidojoties ielas seguma iegruvumam, Ģertrūdes ielā bedrē piektdien ap plkst.10.30 iebrauca divas automašīnas.

Iegruvums izveidojies hidraulisko pārbaužu laikā, kuras piektdien notiek visā Daugavas labajā krastā.

"Pārbaužu laikā siltumtīkli tiek testēti ar paaugstinātu spiedienu un šoreiz siltumtīkls ir plīsis, kā rezultātā izveidojies izskalojums. Konkrētie tīkli gan ir izbūvēti 1963.gadā un savu laiku nokalpojuši," pastāstīja AS Rīgas siltums pārstāve Linda Rence.

 

Top komentāri

60 gadu veca siltumtrase
6
Kad kāds beidzot uzraks visas Rīgas ielas un ātri nomainīs visas siltumtrases, ūdensvadus un kanalizācijas sistēmas? Izpildīt nekavējoties!
Par to pirmo es saprotu,
P
bet kādēļ jau redzamā bedrē brauca iekšā otrais auto, tā man ir mīkla
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas