Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Ilustratīvs attēls

Rīgas pašvaldība līdz 1700 eiro līdzfinansēs dzīvojamo ēku pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai

Plānots, ka SIA Rīgas ūdens turpmāk līdzfinansēs dzīvojamo ēku pieslēgšanu centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

Rīgas ūdens laika posmā no 2012. līdz 2015.gadam nodrošināja Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" realizāciju. Tā rezultātā Mārupes, Katlakalna un Bolderājas rajonu iedzīvotājiem ir nodrošināta iespēja saņemt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus. Tomēr, ņemot vērā administratīvo slogu un izmaksas, kuras nepieciešamas, lai izpildītu būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasības, pieslēgumu skaits nav liels.

Līdz ar to Rīgas ūdens nolēmis palīdzēt iedzīvotājiem ar līdzfinansējumu, lai pieslēgtos centrālajai ūdensapgādei un kanalizācijai. Līdzekļus plānots sniegt no uzņēmuma peļņas.

Ierīkojot pieslēgumu centralizētajai kanalizācijas sistēmai, no apstiprinātās pieslēguma ierīkošanas darbu tāmes izmaksām vai kompensējamo pieslēguma ierīkošanas darbu izdevumu aprēķina summas iedzīvotāji varēs saņemt līdzfinansējumu 50% apmērā, taču ne vairāk par 1200 eiro.

Savukārt ierīkojot pieslēgumu centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, klienti varēs saņemt 60% finansējumu, nepārsniedzot 1700 eiro slieksni.

Pašvaldības līdzfinansējums paredzēts dzīvojamo māju īpašniekiem, kuriem līdz zemes gabala robežai vai ielas sarkanajai līnijai projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" gaitā ir izbūvēti centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari.

Rīgas ūdens skaidro, ka personām ar 1. vai 2.invaliditātes grupu, personām ar trūcīgās vai maznodrošinātās personas statusu, politiski represētajām personām, kā arī iedzīvotājiem, kuriem pirmās un otrās pakāpes radinieki, aizbildnībā esošā persona vai arī aizgādnībā esošā persona, kura deklarēta īpašumā par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, ir ar 1.invaliditātes grupu, līdzfinansējums paredzēts 100% apmērā.

Lai nodrošinātu līdzekļu lietderīgu izmantošanu, plānots, ka gadījumā, ja naudas līdzekļu pieprasītājs 10 gadu laikā pēc to izmaksāšanas pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu un no pakalpojuma līguma atkāpjas, pašvaldība ir tiesīga prasīt līdzfinansējuma atmaksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas