Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas svētkos aicina uz tradicionālo meistaru gadatirgu Esplanādē

Rīgas svētku laikā Esplanādē jau trešo reizi notiks tradicionālais meistaru gadatirgus Gabaliņš Latvijas, kas pulcēs vairāk nekā 120 labākos valsts amatniekus, Latvijas preču ražotājus, zemniekus un mazos uzņēmējus no visiem Latvijas novadiem. Trīs dienu garumā meistari no visas Latvijas demonstrēs savas prasmes, būs skatāma novadu kultūras programma Latvijas leģendas.

Meistari rīdziniekiem un svētku viesiem piedāvās etnogrāfiskas un mūsdienu dizaina rotas, tautiskās jostas, vilnas un lina apģērbus, adījumus, ādas izstrādājumus, izstrādājumus no koka, dabisku izejvielu kosmētiku, ziepes, sveces, gardumus, našķus, medu, sulas, sīrupus, saldējumu, lauku maizi, veselīgus un garšīgus meistaru darinātus ēdienus un dzērienus.

Novadu kultūras programmas ietvaros piektdien, 16. augustā plkst. 17.00 Esplanāde uzstāsies Liepājas kolektīvs Saule i tuvāk ar programmu Zelta stīga, savukārt sestdien, 17. augustā Esplanādes apmeklētājus plkst. 15.00 priecēs postfolkloras apvienība Dimti koncertprogrammā Skrīveru leģendas. Plkst. 16.00 ar programmu Neretas novada leģenda uzstāsies Neretas dziedātāju kopa Mazzalve, brīvo deju kopa Mozaīka, senioru deju kopa Kamenes un amatierteātris Tradare, bet plkst. 17.00 Alsungas novads un etnogrāfiskais ansamblis Suitu sievas Rīgu sveiks programmā Suitu mantojums. Svētdien, 18. augustā plkst. 13.00 meistaru gadatirgū uzstāsies kapela Lenām pār tiltu, bet no plkst. 14.00 sāksies devītie Lielo leļļu un talismanu svētki.

Gadatirgus Gabaliņš Latvijas ietvaros notiks arī Latvijas treileru salidojums, 2019. gada 17. augustā – Rīgas svētku Maizes iela, savukārt 18. augustā – pasākums Latvijas meistari bērniem, Lielo leļļu un talismanu svētki un talismanu gājiens uz 11. novembra krastmalu. Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar Latvijas pilsētu un novadu tūrisma piedāvājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas