Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas svētku laikā būs bezmaksas sabiedriskais transports un tiks norīkoti papildreisi

Saistībā arī Rīgas svētku norisi šodien un rīt Rīgas sabiedrisko transportu, izņemot ekspresbusus, nakts satiksmes maršrutus un Retro tramvaju, varēs izmantot bez maksas, kā arī tiks norīkoti vairāki papildreisi, aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības SIA Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis.

Šajās dienās saistībā ar iespējamo pasažieru plūsmas palielināšanos Rīgas svētku laikā sabiedriskā transporta kustība tiks pielāgota svētku norises vietām un atsevišķos maršrutos, atbilstoši pasažieru plūsmai, kursēs lielākas ietilpības transportlīdzekļi un tiks nodrošināti papildreisi.

Šodien transporta kustība atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos tiks nodrošināta līdz plkst.2 no pilsētas centra, apkalpojot pēc iespējas lielāko daļu pilsētas mikrorajonu un nodrošinot pasažieru nokļūšanu uz un no organizētajiem svētku pasākumiem.

Papildu reisi tiks organizēti 3., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53.autobusa maršrutā. Tāpat papildus kursēs 1., 5., 7., 10. un 11.maršruta tramvaji, kā arī 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27.maršruta trolejbusi.

Šodien no plkst.12 līdz aptuveni plkst.13 seno spēkratu izstādes Kalpaka bulvārī dēļ būs izmaiņas vairākos maršrutos. 1.trolejbusa maršruts uz pasākuma laiku būs slēgts. Plānots, ka pēdējais trolejbuss no galapunkta "Pētersalas iela" izbrauks plkst.11.13, bet no galapunkta "Valmieras iela" plkst.11.36.

Savukārt 19.maršruta trolejbusi kursēs no galapunkta "Ziepniekkalns" līdz Inženieru ielai. Plānots, ka pēdējais trolejbuss no galapunkta "Ziepniekkalns" izbrauks uz Pētersalas ielu plkst.10.59, no galapunkta "Pētersalas iela" uz Ziepniekkalnu plkst.11.40.

2.maršruta autobusi virzienā no Vecmīlgrāvja kursēs pa maršrutu līdz Pulkveža Brieža ielai, tālāk pa Pulkveža Brieža ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā no Abrenes ielas autobusi kursēs pa maršrutu līdz Kalpaka bulvārim, tālāk pa Kalpaka bulvāri, Krišjāņa Valdemāra ielu, Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu, Pulkveža Brieža ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Vecmīlgrāvi pasažieru izlaišana un uzņemšana tiks organizēta Hanzas ielā, pirms krustojuma ar Pulkveža Brieža ielu (bez pieturvietas zīmes).

24.maršruta autobusi virzienā no Mangaļsalas kursēs pa maršrutu līdz Pulkveža Brieža ielai, tālāk pa Pulkveža Brieža ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā no Abrenes ielas autobusi kursēs pa maršrutu līdz Kalpaka bulvārim, tālāk pa Kalpaka bulvāri, Krišjāņa Valdemāra ielu, Sporta ielu, Hanzas ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Mangaļsalu pasažieru izlaišana un uzņemšana tiks organizēta Sporta ielā, pirms krustojuma ar Skanstes ielu (bez pieturvietas zīmes).

20.maršruta autobusi virzienā no Pļavnieku kapiem kursēs pa maršrutu līdz Bruņinieku ielai, tālāk pa Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Sporta ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu, Pulkveža Brieža ielu un tālāk pa maršrutu.

Autobusi pieturēs visās apvedceļā esošajās pieturvietās. Virzienā no Mangaļsalas un Vecmīlgrāvja 2. un 24.autobusa maršrutā tiks slēgta pieturvieta "Elizabetes iela", virzienā no Abrenes ielas tiks slēgtas pieturvietas "Medicīnas muzejs", "Dzirnavu iela" un "Sporta iela" (tikai 24.autobusa maršrutam). 20.autobusa maršrutā, virzienā no Pļavnieku kapiem, tiks slēgtas pieturvietas "Ģertrūdes iela", "Esplanāde", "Medicīnas muzejs" un "Dzirnavu iela".

Pasākumam beidzoties, tiks atjaunota minēto sabiedriskā transporta maršrutu kustība pa pamatmaršrutiem.

Tāpat šodien no plkst.11.15 plānota tradicionālā spēkratu parāde Rīgas ielās posmā Rīgas Motormuzejs-Kalpaka bulvāris, no plkst.13.15 plānots brauciens caur Rīgu uz Rundāles pili. Minētajos laika posmos ir iespējami īslaicīgi sabiedriskā transporta kustības traucējumi.

Šajās dienās saistībā ar pasākumiem Lucavsalas atpūtas zonā 40.maršruta autobusi, braucot Ziepniekkalna virzienā, pieturēs pieturvietā "Lucavsala".

Ja šodien svētku uguņošanas laikā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme pāri Akmens tiltam, 22.maršruta autobusi kursēs līdz pieturvietai "Centrālā stacija", tad apgriezīsies pretējā braukšanas virzienā un brauks pa Gogoļa ielu, Marijas ielu (apgriežas braukšanai pretējā virzienā kā 8.autobusa maršruts Stacijas laukumā), tālāk pa Gogoļa ielu, Lāčplēša ielu, Salu tiltu, Mūkusalas ielu, Akmeņu ielu, Valguma ielu, Uzvaras bulvāri un tālāk pa maršrutu. Pieturvietas "13.janvāra iela" un "Grēcinieku iela" netiks apkalpotas, pieturvietā "Centrāltirgus" virzienā uz lidostu autobuss nepieturēs. Autobuss pieturēs starppilsētu autobusu pieturvietā "Nacionālā bibliotēka" Uzvaras bulvārī. 

Pēc svētku uguņošanas visi sabiedriskā transporta maršruti, kas brauc pāri Akmens tiltam virzienā uz Pārdaugavu, apstāsies pieturvietā "Grēcinieku iela".

Rīt, 18.augustā, līdz svētku pasākumu beigām tiks organizēti papildu reisi - 37., 40. un 53.autobusa maršrutā, kā arī 1., 5., 7., 10. un 11.tramvaja maršrutā un 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27.trolejbusa maršrutā.

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos Twitter un Facebook.

Top komentāri

Margarēta
M
Es arī nesaprotu, vai tiešām katru gadu ir jāsvin ar bezmaksas transportiem, mūzikām in salūtiem. Sevišķi, ja pilsēta ir tik nolaista, naudas neesot ne ko tiltus saremontēt, ne puķes centrā sastādīt, ne godīgi zāli mikrorajonos pāris reizes pa vasaru nopļaut. Rīga ir noplukusi pilsēta ar ikdienā nesamērīgi dārgu sabiedriski transportu, ko tik traki svin.
Erna
E
Latvijas cilveki, lielaka dala dzivo nabadziba, pazemojuma, sanem niecigas darba algas, tikai iedomajaties 430 eiro bada alga par menesa darbu, bada pensijas 300-400 eiro menesi par muza darbu....bet Latvijas debilie, idiotiskie prezidenti, ministri, deputati, ieredni turpina genocidu pret latviesu tautu izzogot Latvijas nodoklu maksataju naudu un to izmantojot KA politisko korupciju vizinot Rigas sabiedriskaja transporta 60 % Riga dzivojoso, pasi izdomatajos dzersanas svetkos vizinas visi par velti, bet, lai so politiku politisko korupciju atmaksatu nauda tiek nemta no Latvijas valsts budzeta, tas ir, no visiem Latvijas iedzivotajiem, lai Rigas paraziti varetu par velti vizinaties, bet prezidenti, ministri, deputati, ierdni, kuri ir so noziegumu vaininieki, sevi iztelojas par varoniem.
Vineta
V
Tad, kad butu janopelna vislielaka nauda Rigas satiksmei, tiesi tad tiek pienemti lemumu, lai izagtu Latvanijas karalisti. Iedomajaties, ja privatuznemejs tusinos saktu dot par velti alkaholam, edienu, vai fermeri, pagastu dzires salitu olas, pienu, galu par velti, vai Sadi uznemeji, fermeri varetu pastavet? Tacu, Rigas satiksmi sponsore Latvanijas karalistes apzagto vergu ferma....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas